Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Sesja ślubna na cmentarzu

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Za ostro to czasem kucharz potraktuje tortillę sosem chili
    no jestem pod duuuużym wrażeniem elokwencji
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    no jestem pod duuuużym wrażeniem elokwencji
    Wyraziłem swoje zdanie.
    W kraju mamy demokrację-a przenajmniej jej pozory,więc wolność słowa gwarantuje mi swobodę wypowiedzi, nawet mimo tego,że nie pokrywa się z Twoim punktem widzenia.
    Pisałem o tym na początku : opinia "SUBIEKTYWNIE".
    Co ciekawe,można robić coś,co komuś może się nie podobać,ale ten ktoś nie może o tym głośno powiedzieć,że jemu się nie podoba-to są tak zwane podwójne standardy ...
    Zdania nie zmieniam, mimo tego ,że się Tobie nie podoba.
    Za szczerość nie przepraszam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    no to ja czekam aż mój kolega z pracy "najczystrzy rasowo" będzie chciał sesję-co myślicie o krematoruim w Gross-Rosen-dadzą pozwolenie?
    Pohamuj swoje fiksacje. Już raz za to dostałeś bana
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Plener ślubny na cmentarzu?

Czysto subiektywnie:
    -fotograf o jakimś-tam poziomie inteligencji, szczątkach moralności i szacunku dla zmarłych nie zrobi takiej sesji za Chiny Ludowe ,
    -fotograf-debil zrobi to z przyjemnością.
    Zgadzam się

Doczekaliśmy czasów kiedy to toleruje się idiotyczne zachowania.
    Łatwo jest zaszokować w ciągu jednego dnia. Natomiast trudno jest być normalnym i zwyczajnym przez wiele lat.

Trudno jest zrobić fotkę która będzie podobała się za 50 lat.
    Łatwo natomiast szokującą dzisiaj
    Co jakiś czas pojawiają się pseudo artyści o których głośno, a za 2 lata nikt nie wie kto to taki.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Zgadzam się

Doczekaliśmy czasów kiedy to toleruje się idiotyczne zachowania.
    Łatwo jest zaszokować w ciągu jednego dnia. Natomiast trudno jest być normalnym i zwyczajnym przez wiele lat.

Trudno jest zrobić fotkę która będzie podobała się za 50 lat.
    Łatwo natomiast szokującą dzisiaj
    Co jakiś czas pojawiają się pseudo artyści o których głośno, a za 2 lata nikt nie wie kto to taki.
    I o to właśnie chodzi!!! O (nie) tolerowanie idiotycznych zachowań!

Nie o wizje ahtystyczne, bo dla mnie osobiście ahtysta który za wszelką cenę chce być ohyginalny po prostu nie jest artystą. Ohyginalność nie może przesłaniać wszystkiego. Jeśli faceta (albo babeczkę) strzela nagle piorun i nie ważne czy jest to na posiedzeniu w sraczu, czy podczas nudnawej homilii, czy w parku, - dostaje wizją w głowę i ją realizuje najlepiej jak umie, nie bacząc czy to już było czy nie, to ja ściągam kapelusz w głębokim pokłonie.

I jeszcze jedno, nie uważam za psychola fotografa, który robi sesję rżniętą, za psycholi uważam parę, która decyduje się na takie zdjęcia.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Przeczytalem od poczatku Wasze komentarze i dochodze do wniosku, ze nie rozumiem dlaczego wystarczy zapodac kontrowersyjne pytanie zeby Ci tzw. spokojni, tolerancyjni itp. nie wyciagneli z siebie chamstwa. Kurcze - czy nie mozna nawet na tak intrygujacy/kontrowersyjny i nieczesto przedstawiany temat kulturalnie bez emocji pogadac bez osobistych wycieczek?
    Powiem szczerze, ze bardzo spodobalo mi sie to pytanie o sesje na cmentarzu gdyz po pierwsze sam jestem fotografem, po drugie osoba wierzaca a po trzecie... wlasnie - nigdy sam nie wpadlem na pomysl zeby ktos chcial sobie robic takie zdjecia.

Wg mnie nie jest to taka prosta odpowiedz i wcale nie musi byc z zalozenia odbierana jako cos zlego. Piszecie o szacunku do zmarlych. Ale nigdzie nie bylo napisane dlaczego mlodzi chca tej sesji, jak chca ja zorganizowac i po co ja robia.
    Ja sam mialem w swoim zyciu taki przypadek, ze moj slub byl zaplanowany na konkretny dzien. Ten sam dzien mialem juz wygrawerowany na obraczkach. Jednak moj brat juz tego nie dozyl... zmarl na raka. Zbiegiem okolicznosci - w dzien wygrawerowany na obraczkach przyszlo mi organizowac pogrzeb brata a nie swoj slub. Ok - nie pomyslalem wogole o takiej sesji i nawet teraz bym jej nie zrobil, jednak nie widze w tym braku taktu. Wiadomo, ze tu nie chodzi o to zeby skakac po grobach i calowac sie z usmiechem na ustach miedzy kwiatami/zniczami. Wiadomo tez, ze nie pokazywalbym ich nikomu ani nie zamieszczal w albumie, jednak gdzie tu beszczeszczenie czy nietakt??? Wazna jest forma i cel tego dzialania a nie sam fakt wybrania miejsca. Przeciez smierc jest nieodlacznym atrybutem zycia. Nawet w naszej religii. Cmentarz, to miejsce gdzie leza nasi bliscy. Gdzie przychodzimy sie do nich pomodlic, porozmawiac, podzielic czesto swoimi problemami jak i radoscia, przychodzimy czasem po rade badz zwyczajnie "odwiedzic".

Wg mnie - temat kontrowersyjny, jednak wykonany z konkretnego powodu i na wysokim poziomie nie ma w sobie nic zlego. A ci, co sie najbardziej obruszaja wydaje mi sie, ze sa na tyle prostymi fotorgafami, ze taki pomysl przerasta ich fotograficzna "tfurczosc" a jego brak, rekompensuja atakiem i oburzeniem.

ps
    swoja droga chetnie bym zobaczyl taki fotoreportaz uchwycony na wysokim poziomie. Ale pewnie przy tego typu zdjeciach musialby zaistniec rowniez i jakis komentarz/opis aby tego opacznie nie odebrac.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 04-12-2009 o 12:00

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    ps
    swoja droga chetnie bym zobaczyl taki fotoreportaz uchwycony na wysokim poziomie. Ale pewnie przy tego typu zdjeciach musialby zaistniec rowniez i jakis komentarz/opis aby tego opacznie nie odebrac.
    No ale przecież już takie oglądaliśmy! Były na wysokim poziomie i dość... oryginalne. Wystarczy przytoczyć sesje z łopatą i dołkiem, albo te ze skalpelem na opuszczonej sali operacyjnej.
    Zdjęcia były super wykonane, pomysły oryginalne.
    Ale dla mnie bardzo niepokojąca jest potrzeba zrobienia sobie TAKICH zdjęć ślubnych przez coraz więcej młodych ludzi. Dla mnie to niepokojące zjawisko.

Zablokowany

Domyślnie

a wracając do konzentrationslager
    jeden Pan Już poruszył ten temat-i jest artystą
    http://raster.art.pl/galeria/artysci...ibera_lego.htm
    Więc chyba sesję ślubną też wypada zrobić

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    a wracając do konzentrationslager
    jeden Pan Już poruszył ten temat-i jest artystą
    http://raster.art.pl/galeria/artysci...ibera_lego.htm
    Więc chyba sesję ślubną też wypada zrobić
    Celowo prowokujesz?

Może załóżmy nowy wątek, np. zatytułowany: "Jakiego pomysłu nie zrealizowałbym na własnym ślubie." I tu będziemy wymieniać najbardziej odjechane sceny. Proponuję zacząć np. od wesela w burdelu z samymi k...mi jako jedynymi gośćmi weselnymi.
    Choć pewnie to też już było...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    No ale przecież już takie oglądaliśmy! Były na wysokim poziomie i dość... oryginalne. Wystarczy przytoczyć sesje z łopatą i dołkiem, albo te ze skalpelem na opuszczonej sali operacyjnej.
    Zdjęcia były super wykonane, pomysły oryginalne.
    Nie wiem - moze cos zle zrozumialem ale wg mnie cmentarz, to nie wykopany dol i klimat egzekucyjny ani sala szpitalna tylko... cmentarz
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 04-12-2009 o 14:48

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów