trafiony zatopiony w 51 ;-) jedną ręką kierownica, a w drugiej aparat ;-)
trafiony zatopiony w 51 ;-) jedną ręką kierownica, a w drugiej aparat ;-)
Ma się to oko
Dobre foty, dobre spostrzeżenia, powtarzać będę to jeszcze niejednokrotnie w tym wątku.
nie chwal się tak okiem, bo na 50 nie zauważyłeś od dawna poszukiwanego przez panie punktu G ;-) a żeby nie było tu towarzystwa wzajemnej adoracji, to dodam zdjęcie pt "Micles szykuje foty do kolejnego battl`a" ;-)
ps. nie zaszkodzą krytyczne uwagi, sam szukam dystansu do własnych zdjęć, stąd publikacja tutaj
Aż tak nisko to nie upadłem - w battle'u na autoportret wystawiłem to zdjęcie :
http://img54.imageshack.us/img54/496...zelilemry9.jpg (PowerShot A95 - moje początki)
A w 50 mogłaby zostać cała tabliczka z ulicą.
widzę, że nie upadłeś - ale nie każdego kusi sztywny pal azji ;-) żartowałem z sesji karkonoskiej, gdzie biegałeś na szczyt Śnieżki, byle tylko się znaleźć w kadrze ;-)
gdyby w 50 została tabliczka z nazwą ulicy (Nowy Świat) to zrobił by się ze zdjęcia komiks, czyli przegadana historyjka. Celowo obciąłem tą tablicę robiąc zdjęcie - ona tylko by rozpraszała, nic nie wnosząc - a może właśnie wnosząc niepotrzebny drugi wątek do tego zdjęcia. Każdy w inny sposób opowiada swoje historie - moim zdaniem nadmiar treści w jednym obrazku niszczy czytelność treści. But też został celowo w kadrze - bez niego cień byłby jak domalowany, bez związku z resztą obrazka.
Pokażę o co mi chodzi z tym "przegadanym" zdjęciem na przykładzie starego dworca w Warszawie
w zestawieniu z otoczeniem tworzy ciekawy kontrast - do tego na wieżowcu hasło DIALOG dodaje tej konfrontacji treści, a jeszcze armata wprowadza kolejny wątek, czyli ruina dworca to pewnie wina niemców i wojny?
jedna wielka kupa z tego wychodzi! przegadane zdjęcie, gdzie autor chciał trzy sroki trzymać na raz za ogon.
Dlatego wolę prościej, bez pokazywania na jednym zdjęciu wszystkiego co jest w okolicy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
żeby nie było, że obcinam wszędzie tabliczki z ulicą ;-)
Ostatnio edytowane przez slawek2b ; 27-02-2010 o 11:43 Powód: Automerged Doublepost
Jej strasznie mi się podobają Twoje zdjęcia. Gratuluję oka i zazdroszczę tych świetnie uchwyconych przez Ciebie momentów. Najbardziej spodobało mi się to zdjęcie "samotność w wielkim mieście" na stacji metra, rusza mnie. I pierwsze z pomidorem na ulicy. Czekam na więcej![]()
To jeden z najlepszych streetów na forum. Gratki![]()
Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/
Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/
Poprawiłbym go technicznie (obróbka), ale fakt, momenty są bezbłędne. Widać, że dużo czasu spędziłeś na ulicy![]()
dzięki za dobre słowo ;-) choć statystycznie patrząc, powinien się tu już pokazać jakiś "Onet koment" z miażdżącą krytyką ;-) poprawiać obróbki mi się nie chce, nie mam ambicji by zostać fotografem, jestem grafikiem zawodowo, więc nieuczciwie było by wykorzystywać przewagę super obróbki ;-) niech treść się sama broni - przerost formy zawsze mnie odrzuca - jak pakowanie "G" w kolorowy papierek.
ps. ulica to to, co mnie kręci ;-) no może jednak ludzie na ulicy?