Mam jeden dobry powód, o ktorym nikt nie wspomniał, dla zainwestowania w taką osłonę - fotografowanie w deszczu, kiedy wszystko poza wizjerem jest osłonięte(no może też poza obiektywem, jeśli ktoś nie używa filtru)
I co Wy na to?
Mam jeden dobry powód, o ktorym nikt nie wspomniał, dla zainwestowania w taką osłonę - fotografowanie w deszczu, kiedy wszystko poza wizjerem jest osłonięte(no może też poza obiektywem, jeśli ktoś nie używa filtru)
I co Wy na to?
Ostatnio edytowane przez radradish ; 11-12-2009 o 20:10
Tak to dobry powód.
Zwłaszcza jak zaparuje od środka...
No, chyba że przykleić "to" wprost na wizjer zamiast na muszlę, która uszczelniana nie jest (ciekawe czy rozmiar by pasował, tzn czy brzegi by nie sterczały) -wtedy faktycznie może być lepiej, bo ew. parę (na zewnątrz) można jednym łatwym uchem zetrzeć zamiast tracić czas i nerwy, ale czy ja wiem... Przy "normalnym" użytkowaniu IMHO to przesadażeby nie powiedzieć wygłup 8), ale jak się ktoś lubuje w sztormowej pogodzie lub wybiera się "na stopa" przez Kenię, to pewnie mu się przyda... razem z wlepką zakrywająca komorę lustra, o której jest osobny wątek ;-)
Ostatnio edytowane przez APP ; 11-12-2009 o 20:26
Stare, ale odpowiem pytajacemu, warto.
Mam to i nie mam klopotow z czymkolwiek co moze sie osadzic miedzy okiem a szybka wizjera, a jak sie cala muszla zabrudzi jakos od zewn. to zdejmuje , w wode , wysycha i jak nowa.
Problem w tym ze obecnie nigdzie nie wiedze tego do kupienia do muszli Eb![]()
Stary wątek odkopię na nowo. Zbliża się zima i mi po prostu wizjer często zaparowuje od chuchania w jego stronę ( np. fotografowanie na leżąco). Czy ta nakładka zabezpiecza przed parowaniem?
Na wdechu panowie na wdechu .... dobry strzelec (nie tylko ten wyborowy) wstrzymuje oddech podczas strzałumi po prostu wizjer często zaparowuje od chuchania w jego stronę![]()
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L