Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: EOS Utility - Trojan!

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie EOS Utility - Trojan!

Od kilku dni nie mogłem odpalić EOS Utility (program wykonal nieprawidlową operacje...) Kilkakrotnie wywalałem go i instalowalem z oryginalnej płytki, ale problem nie zniknął.
    Dziś zrobiłem skan mks'em online i ku mojemu zaskoczeniu znalazł on w katalogu C:\Program Files\Canon 6 plików z trojanem Worm.Sobig.f.dam.. pliki usunałem, zainstalowałem ponownie cały soft z oryginalnego CD i.... trojan znów się pojawił...
    Na stronie Canona są tylko Update'y, skąd moge ściągnąć pełną wersje...?
    No i co z tą płytą?? Uzywalem tej wersji przez rok i było OK? Nie ogarniam tego... Pls o pomoc
    450D.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to są uroki PCtów ...przeskanuj cały komputer może coś znajdzie kaspersky online scaner możesz poszukać szczepionki na tego wirusa.. na 99,999% to nie problem płyty ... spróbuj z online scanerem

Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Skanowalem cały komp mks'em online - nic nie znalazl... Kaspersky nie działa chwilowo... szukam dalej
    450D.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

odinstaluj, usuń resztki katalogu, potem ręcznie oczyść rejestr windowsa, potem dla pewności np. odkurzacz. dopiero instaluj na nowo. Z tego co napisałeś wnioskuję, że windkowi się porypało w rejestrze. Miałem coś podobnego i to bez trojana. Czasami tak jest. po odinstalowaniu w rejestrze windowsa pozostaje dużo rożnego śmiecia i ręcznie trzeba powywalać. zrobiłem jak napisałem na początku - u mnie pomogło.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym jednak zaczął od przeskanowania całego komputera porządnym antywirusem. Z braku innego możesz spróbować jeszcze innymi antywirusami online jak:
    http://www.eset.pl/onlinescan
    http://www.pandasecurity.com/actives...n-US&IdPais=63
    Czy jeszcze innymi, ale chyba większą pewność daje albo kupno normalnego antywirusa albo zwyczajnie format i instalacja wszystkiego na świeżo. Przy okazji formatu komputer zacznie szybciej i pewniej działać

Domyślnie

ze strony dobreprogramy możesz pobrać wersje 30-to dniowe Norton Internet Cecurity 2010, McAffe, czy Kaspersky - próbój jednym, drugim itp może któryś w końcu pomoże.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jak sie zalapie wirusa to tylko jedno rozwiazanie jest naprawde pewne: formac c: i inne wszystkie partycje/dyski tez :P Kiedys dla testow skanowalem komputer chyba wszystkimi mozliwymi antywirusami online - kazdy znajdowal coraz to nowsze i dziwniejsze odmiany wirusow, a pewnie i tak czesc tego by pozostala. Polecial format i po problemie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djaras Zobacz posta
    No i co z tą płytą?? Uzywalem tej wersji przez rok i było OK? Nie ogarniam tego... Pls o pomoc
    Na moje oko to nie masz problemu z instlką EOS Utility. Tylko gdzies Ci na dysku siedzi wirus który na dzień dobry infekuje wszelkie świeżo zainstalowane programy, stąd wrażenie że instalka jest na dzień dobry zainfekowana.

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Jak sie zalapie wirusa to tylko jedno rozwiazanie jest naprawde pewne: formac c: i inne wszystkie partycje/dyski tez :P
    E tam. Ja jak złapię wirusa to wszystkie dyski do kosza na śmieci i kupuje nowe, a no i koniecznie zupełnie nowe instalki systemu i programów załątwiam na świeżych płytach DVD.

(Hint: tak, uważam że przesadzasz, próbuj tylko "markowych" antywirusów bo niektóre darmowe i mniej markowe są specjalnie pisane tak by cokolwiek wykrywać by wydawały się potrzebne...)
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 03-12-2009 o 20:34 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Skanowałem ESET'em, Panda Active Scan, Mks on-line poznajdywały mi różne inne (niekoniecznie szkodliwe) pliki. Przeorałem rejestr i nic podejżanego nie znalazlem, wg instrukcji usuwania tego trojana i nic... Wygląda na to że szybciej będzie jednak zrobić format C (ostatnio robiłem miesiąc temu po ponad 2 latach!(!)), robie już archiwizacje danych. Tak sie zastanawiam że może się pokusze na 7-ke? Mam P4 2,4GHz, 1GB ram...Myslicie że pójdzie?
    450D.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Pójdzie, tylko po co
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów