Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: EOS Utility - Trojan!

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pamiętaj, że wirus mógł zainfekować również te pliki które backupujesz. Skoro i tak będziesz robił format, zainstaluj najpierw 30 dniowego triala Nortona Internet Security 2010, zakutualizuj go i restartuj do skutku, aż powie, że więcej aktualizacji nie ma, a następnie przeskanuj najpierw cały system(complete system scan) a następnie każdy dysk z osobna. Ostrożności nigdy za wiele, zwłaszcza jak już wiesz, że wirusa miałeś i że coś zainfekował.

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Dane które archiwizuje to fotki i muza...także za bradzo nie ma jak sie cokolwiek przyczepic. A jeśli chodzi o Nortona to nie mam najlepszego zdania o tym i innych antywirusach instalowanych "na stałe", miałem go kiedys i żadnego pożytku nie bylo z niego tylko zamulał skutecznie system. Poprzednia instalka XP chodziła mi ponad 2 lata bez żadnego antyvira, jedynie tylko z zaporą windowsa i wszystkimi aktualizacjami... No oprócz tego trzeba mieć głowe na karku i wiedziec jak sie nie "zarazić"

A co do 7-ki to chyba zwykła ciekawość nowego... ale chyba zostane przy poczciwym XP
    450D.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djaras Zobacz posta
    Poprzednia instalka XP chodziła mi ponad 2 lata bez żadnego antyvira, jedynie tylko z zaporą windowsa i wszystkimi aktualizacjami... No oprócz tego trzeba mieć głowe na karku i wiedziec jak sie nie "zarazić"
    Jeżeli masz głowę na karku, to co się w takim razie stało? Skąd wiesz, że to nie wirus? Skąd wiesz, że wcześniej też nie miałeś wirusów?

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Użyj ComboFix'a
    ArtMag

Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Jeszcze wracając do tematu... zastanawia mnie fakt, dlaczego akurat EOS Utility ma problem? Z całego pakietu Canona wszystko "chodzi" z wyjątkiem Utility, jak również soft instalowany później...
    Dziwna rzecz jest tez taka że kiedy odpalam ręcznie ze ścieżki C:\Program Files\Canon\EOS Utility\EOS Utility (nie wiem czy prawidłowo jest podwójnie EOS Utility?) plik EOS Utility.exe odpala się... ale po podłączeniu aparatu wyskakuje błąd "nie rozpoznano modelu aparatu..."
    Ostatnio edytowane przez djaras ; 04-12-2009 o 00:40
    450D.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ten błąd występowal i u mnie. To jakis bug w oprogramowaniu a nie trojan. Odinstaluj EOS Utillity, wyczysc rejestr i zainstaluj ponownie. Powinno zacząć działać.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Odinstalowywalem go juz z 7 razy... a z rejestru wywalałem wszystko co mialo związek z canonem... chyba że coś jeszcze? Co jeszcze wyczyścic?
    450D.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

hmmm, tak sie zastanawiam bardziej analitycznie i jedno co mi przychodzi do glowy to http://canon-board.info/showthread.p...390#post691390

Jaki masz soft w puszce?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Niestety nic nie pomaga... Na dodatek cos sie pierd... z pocztą i protokołem smtp. Na jutro zaplanowałem operacje format C: szkoda czasu ... jesli macie jeszcze jakies pomysly to do jutra sie wstrzymuje.
    450D.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

W tym przypadku, ja bym nie czekał z formatem.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów