Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 450D i bezprzewodowe strowanie lampą

Domyślnie 450D i bezprzewodowe strowanie lampą

Przeglądając ostatnio z ciekawości na jednym z portali test 450D zobaczyłem, cytuje " 450D obsługuje bezprzewodowe sterowanie wieloma lampami błyskowymi" ( http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7157&p=3 ) ma ktoś możliwość sprawdzenia czy to prawda (np. z 580ex II), będę bardzo wdzięczny.
    Pozdrawiam

Domyślnie

450D ma możliwość bezprzewodowego sterowania lampami, ale nie przy użyciu wbudowanej kukułki. Trzeba niestety korzystać z 580.
    Pierwszym korpusem z wbudowaną lampą, która umożliwia bezprzewodowe sterowanie innych lamp jest 7D.
    Chyba że coś się pozmieniało...
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Domyślnie

Dzięki bo przez chwilę zgłupiałem iż mogę z body sterować lampami, ale jak ktoś ma możliwość to może napisać jak to wygląda w połączeniu z 580 II

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Możesz z menu aparatu ustawiać funkcje 580EXII, ale bezprzewodowo to lampa steruje pozostałymi lampami, a nie body, czy lampa wbudowana.
    Więcej masz napisane w instrukcji lampy: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=190
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Ustawianie lampy z poziomu body jest trochę prostsze (zwłaszcza Cn), bo masz wszystko opisane w menu na ekranie. Ustawiając Cn na lampie, z czysto technicznych powodów (rodzaj zastosowanego w niej wyświetlacza) masz utrudnione, bo masz jedynie numer Cn i wartości - czasami bez instrukcji jest ciężko.
    Swoją drogą - w 7D całkiem nieźle wychodzi to zdalne sterowanie przy pomocy kukułki.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Uprawnienia umieszczania postów