Nie pamietam ale widze chyba czego nie mam ustawionego. Dzieki za odzew wyprobuje po pracy i dam znac co i jak.
Nie pamietam ale widze chyba czego nie mam ustawionego. Dzieki za odzew wyprobuje po pracy i dam znac co i jak.
Ustawiłem jak przykazano, różnica jest nadal, mniejsza ale jest, przykład:
Po lewej to co widzę w PS po zapisie do Web & devices, po prawej to samo zdjęcie w przeglądarce - wygląda tak samo w operze, IE czy FF a takze w podglądzie windowsa.
Poprawnie wygląda jedynie w Bridge'u, muszę jeszcze IrfanView zassać zobaczę czy coś to da.
Ostatnio edytowane przez yanovitz ; 04-12-2009 o 22:25
Janusz nei wiem skad masz to okno podgladowe i z jakiego softu to było ale ja uzywam do obrobki rawow PS. Wywołuje potem z tego Tiffa zapisuje w jakmim folderze a potem do konwersji do jpeg uzywam tego
i jest tam opcja convert to sRGB ale nawet to nei pomaga
To okno jest z CS4 "Save for web"jeżeli dobrze widzę, mam CS3 i te ustawienia są dostępne po kliknięciu prawym myszy w fotke.
Ogólnie przeszedłem to samo, we wszystkich przeglądarkach raw-y pokazywane były prawidłowo, DPP pokazywał i zapisywał prawidłowo, Bridge pokazywał prawidłowo a tylko PS pokazywał wyblakłe kolory... Przy obrabianiu dodawałem saturacji i po zapisaniu nagle zdjęcia dostawały gigantycznego nasycenia
Problemem okazałem sie ja, po zmianie monitora wrzuciłem jego firmowy profil barwny (naprawdę nie wiem po co) i ustawiłem jako domyślny w zarządzaniu kolorami. Profil wywalilem i teraz wszędzie mam takie same kolory.