the silence is deafening
Dlaczego pan Lee mówi tylko o obiektywach ze stykami do Nikona? Nie przewidują wersji do Canona? Zeiss do którego porównują swoje szkła ma wersję do Canona ze stykami http://www.zeiss.com/c12567a8003b58b...2571ec004b04a3 . No i co ze wspominanym wcześniej 6 miesięcznym okresem nowości. 35 f/1.4 będzie pokazany w drugiej połowie 2010, to co będzie nowością na wiosnę? Poprawiony 14 mm czy 85 mm ze stykami.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Wierzycie że oni ,,wszystko sami,,
A te trzydzieści lat doświadczeń w robieniu powłok ?
O ile się nie mylę firma powstała na początku lat 70, więc trzydzieści lat doświadczenia moa w tym mieć. Trzeba pamiętać o tym, że wcześniej zajmowali się obiektywami do kamer telewizji przemysłowej (mam nadzieje, że się nie mylę...)
Półroczny okres nowości : będą polary i ND
I co, nie będzie 1.2?![]()
gdyby to wszystko kupowali, nie robili sami, szkła byłyby droższe
Samyang chyba robił też szkła dla Tokiny także znikąd się nie wzięli. Po za tym optyka w dobie komputerów to nie jest jakaś magia. Wbrew pozorom obecne metody projektowania i brak (może poza DO) jakichś przełomowych postępów w tej dziedzinie może być powodem, że mając nawet niewielki potencjał i doświadczenie można będzie próbować zawalczyć na tym rynku.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Samyang 35/1.4
9/21/10 - anons
koniec roku - sprzedaż
Czekam na winjietkowe batle![]()
the silence is deafening