Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 146

Wątek: Ubezpieczenie sprzetu

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Co nie znaczy, że nie dla wszystkich...

Domyślnie

Odświeżę wątek, bo w jakimś innym przeczytałem że koledzy bez problemu ubezpieczają sprzęt prywatnie przy okazji ubezpieczenia mieszkania. Nie padły tam szczegóły więc zapytam tutaj

Przyznać się kto ma i gdzie
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Zablokowany

Domyślnie Kradzieze i ubezpieczenia - kilka pytan

mam takie nietypowe pytanie,

jak czesto zdarzaja sie jeszcze dzis w Polsce kradzieze sprzetu w bandycki sposob tj. przez napad, wyrwanie z rak itp itd?
    pytam poniewaz ja sam dawno o takich przypadkach nie slyszalem i chcialbym wiedziec na ile mozna czuc sie bezpiecznym w naszym kraju

to ze biale eLki rzucaja sie w oczy to wiem ale chcialbym wiedziec jak sprawy maja sie z normalny "czarnym sprzetem:P

napiszcie moze jak jest w waszych regionach - ja jestem z Poznania i u Nas, jesli moge tak stwierdzic - to odpukac, rzadkosc

btw. czy mozna jakos ubezpieczyc swoj sprzet na wypadek wlasnie wyludzenia, napadu itp itd?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Napisz do Płucienniczaka, albo Fajbusiewicza. Oni na pewno mają lepsze statystyki...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Ja posiadając leasing mam umowę ubezpieczeniową, w niej mam kilka obostrzeń, np jak kradzież to tylko z zabezpieczonego samochodu czyli tylko z zamkniętego bagażnika, innych opcji nie biorą pod uwagę, co jeszcze bardziej ciekawe to nie mam umowy osobistej tylko ogólne warunki ubezpieczenia globalnego, bo to firma leasingowa się ubezpiecza nie ja, ja za to tylko płacę. Takie małe oszustwo, przy próbie ubezpieczenia na własną rękę, przedstawiłem 2 firmy innych ubezpieczycieli, nie spełniali on warunków korzystnych dla mojej firmy leasingowej.
    Canon FF i słoików kilka

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co byś chciał tu przeczytać?Że ktoś dostał w pysk i stracił sprzęt?Zdarza się bo różne mędy chodzą po świecie.Jak masz pecha to na takiego trafisz.Ja dużo chodzę po mieście ( Warszawa ) i nigdy nie miałem problemu z tym że ktoś coś chcial zrobić.Wszystko zależy od Twojego ( czyjegoś ) nieszczęścia że znajdzie się w nieodpowiednim czasie i miejscu.Mi tylko kiedyś gość dobierał się do torby w Barcelonie ale tam kradzierze są na porządku dziennym.Na szczęście zauważyłem co się święci i gość zniknął w tłumie.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

Zamiast czytać statystyki, kup sobie gaz pieprzowy.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Nie jest to zjawisko dośc powszechne. Prędzej w wyniku rozboju stracisz poertfel, komórkę, zegarek itp., a fotografując mozesz co najwyzej dostac po "gebie". Sprzęt foto ginie najczęściej przy włamaniach do domów i mieszkań, ale tu można się od tego ubezpieczyć. Jak jesteś bardzo ciekawy, to w każdej jednostce policji, powołując sie na ustawę o dostepie do informacji publicznej otrzymsz szczegółowy comiesięczny biuletyn statystyczny z wyszczególnieniem rozbojów, kradziezy rozbójniczych, kradzieży, bójek, pobić itp.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    Takie małe oszustwo, przy próbie ubezpieczenia na własną rękę, przedstawiłem 2 firmy innych ubezpieczycieli, nie spełniali on warunków korzystnych dla mojej firmy leasingowej.
    Przeciez to nie twój sprzęt tylko firmy leasingowej, więc nie ma się co dziwić , ze oni odecydują o pewnych faktach...nazywanie tego oszustwem jest wg mnie lekką przesadą
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Początki nałogu

Domyślnie

Ja mam zasade, ze sprzet zawsze owiniety na rece, rzadziej "dynda" na szyji. W dodaktu nigdy nie zostawiam go w samochodzie, idzie ze mna nawet do piekarni po chleb jak musimy .
    W mieszkaniu jak to w mieszkaniu - moze sie nie udac tak schowac zeby zlodziej nie znalazl. A wiadomo, ze laptopy, aparaty, bizuteria pojda w 1. kolejnosci bo sie mieszcza do toreb. Gorzej 46 cali wyniesc .
    Odpukac, nic sie nie stalo.

No i pociagowe spiochy musza uwazac. Tam sie dzieja cuda.

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów