Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 146

Wątek: Ubezpieczenie sprzetu

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

A ja mam ubezpieczony prywatny sprzęt jako prywatna osoba. Umowa jest z pakietu FIRMA, bo ten prywatny sprzęt jest również używany do celów zarobkowych. O mojej działalności gospodarczej nie ma w tej umowie ani jednego słowa...
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Odgrzebuje temat:
    Jak ktoś kupi sprzęt w Vobisie, to może go ubezpieczyć po dość korzystnych warunkach. Ubezpieczenie obejmuje, wydłużenie gwarancji oraz przed kradzieżą, zniszczeniem itd. Ciekawe co o tym sadzicie?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Odgrzebuje temat:
    Jak ktoś kupi sprzęt w Vobisie, to może go ubezpieczyć po dość korzystnych warunkach. Ubezpieczenie obejmuje, wydłużenie gwarancji oraz przed kradzieżą, zniszczeniem itd. Ciekawe co o tym sadzicie?
    zależy jakie są OWU.. i jakie są tam wyłączenia.. bo z reguły wszystko się da ubezpieczyć "z wyjątkiem" i najczęściej tym wyjątkiem jest np. kradzież spoza miejsca zamieszkania itp.
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

ja mam ten sam bol...jak dzwonie do firmy ubezpieczeniowej i mowie o ubezpieczeniu prywatnego sprzetu przed kradzieza i uszkodzeniem, to jakbym po chinsku mowil...
    przeraza mnie ten fakt, ze w polsce nie mozna ubezpieczyc po ludzku wlasnego sprzetu...
    ehh

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Odgrzebuje temat:
    Fajnie, tylko czegos tutaj nie kumam, na banerze reklamowym pisze przedluzenie gwarancji do 4 lat,a w opisie uslugi pisze, ze ubezp obowiazuje w ramach normalnej gwarancji i jest od uszkodzen z winy uzytkownika. O kradziezy oczywiscie nic nie pisza.

Jakkolwiek by nie bylo to 79 zl na uszkodzenia mechaniczne na 2 lata to nie jest duzo.

Z kolei w Euro maja smieszne kwoty ubezpieczen, bo na cokolwiek by nie patrzec to 1000 zl ubezp za laptopa (wartego zalozmy 4 tysie), gdzie gwara przedluza sie do 4/5 lat i uszk mech tez w to w chodza to roche duzo.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

odgrzewam kotleta...czy ktos cos wie na temat ubezpieczenia, jakiejs szansy na to?
    czlowiek nie spi po nocach :/

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Przeczytaj tych kilka stron... Mam ubezpieczenie i o tym napisałem. Tak trudno poczytać?
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Przeczytaj tych kilka stron... Mam ubezpieczenie i o tym napisałem. Tak trudno poczytać?
    nie trudno, tylko kolego masz dzialalnosc gospodarcza lub uzywasz sprzetu w celach zarobkowych.
    A ja szukam mozliwosci ubezpieczenia jak ktos nie posiada takowych udogodnien.

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Właśnie używanie sprzętu do celów zarobkowych było największym problemem, na którym "wyłożyło się" większość ubezpieczycieli. Sprzęt prywatny powinieneś ubezpieczyć bez problemu - chyba, że przez te dwa lata tak bardzo pozmieniali przepisy.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Właśnie używanie sprzętu do celów zarobkowych było największym problemem, na którym "wyłożyło się" większość ubezpieczycieli. Sprzęt prywatny powinieneś ubezpieczyć bez problemu - chyba, że przez te dwa lata tak bardzo pozmieniali przepisy.
    Skorzystaj może z własnej rady i przeczytaj te kilka stron gdzie ludzie piszą, że jeśli używasz sprzętu tylko prywatnie, to się generalnie NIE DA.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów