Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 146 z 146

Wątek: Ubezpieczenie sprzetu

Domyślnie

czytajac jednego z ostatnich postow cos mnie wzielo i wszedlem na stronke avivy i faktycznie jest opcja ubezpieczenia sprzetu ( jesli prowadzisz dzialalnosc)
    http://www.aviva.pl/ubezpieczenie-mi...nich-firm.html

ale czytajac warunki ubezpieczenia : Ochroną ubezpieczeniową objęte są ...ble ble ble...polegające na jego utracie, uszkodzeniu lub zniszczeniu w wyniku
    zaistnienia jakichkolwiek zdarzeń losowych, z zastrzeżeniem wyłączeń
    zawartych w §25.
    a w paragrafie 25 czytam miedzy innymi o szkodach powstałych wskutek kradzieży zwykłej. co to znaczy kradzież zwykła???
    Rozumiem ze muszze dostac po mordzie i najlepiej zeby polamali mi rece wtedy bedzie ok?czy jak?

tez mam pewne obawy chodzac z torba 4x droższa od mojego samochodu i przy mojej wadze hehe jestem lakomym kąskiem dla...i jak ich nazwac hmm (nie chce obrażac dresów bo dres to też człowiek) ...kradziejów

jak u was wyglada sprawa ubezpieczenia sprzetu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Wiecie może gdzie można ubezpieczyć sprzęt na czas wakacyjnych podróży (po Europie)? Wydawało mi się, że kiedyś nie było z tym problemu, a teraz nic nie mogę znaleźć...
    na ile wiem zawsze był z tym problem, sprzęt foto i elektronika były wyłączona z ubezpieczenia, Szukając ubezpieczenia nw wyjazd w tym roku na stronie alianza znalazłem informację, że już niema wyłączeń, tu jest informacja z ich strony www:
    Czy polisa chroni sprzęt elektroniczny taki jak aparat fotograficzny, laptop lub kamera?

Tak. Aby objąć ochroną ubezpieczeniową przenośny sprzęt elektroniczny zabierany w podróż zagraniczną należy wybrać ubezpieczenie zawierające w pakiecie ubezpieczenie bagażu podróżnego.
    LINK

O ile dobrze wiedzę to można ubezpieczyć do 2500Euro link

Więc powoli zbliżamy się do europy, chociaż u nich "na zachodzie" takie ubezpieczenie to normalka od wielu lat

www.foto-action.pl
    Galerie zdjęć z wyścigów: WSMP DSMP WPP

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Ubezpieczenie sprzetu

Mobileo w BNP

http://www.bnpparibas.pl/files/mobileo_owu.pdf

kwota ubezpieczenia to 6k obejmuje tylko sprzęt kupiony jako nowy i nie mający więcej niż 5 lat, ale zawsze coś - nie widzę ograniczenia terytorialnego, ale przyznaję, że nie przeczytałem całego OWU.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

oferta dla tych co wyjeżdżają głownie poza Europe
    jest to ubezpieczenie podróżne bardzo porzadne, ale przy okazji zwracają za sprzęt
    w wersji podstawowej 1700 ojro do 350 za sztuke(koszt ok. 70 ojro), w rozszerzonej 2500 ojro do 500 za sztuke(74 ojro)
    można tez dokupić ubezpieczenie do 700 ojro od sztuki-trzeba podać markę i nr seryjny a kosztuje to dodatkowo 14 ojro od przedmiotu
    może to tez być laptop czy inny ipad
    ja właśnie wykupiłem, cenę końcową można jeszcze zbić promo kodami z netu
    https://www.worldnomads.com/

kliknij pomógł
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 25-10-2015 o 20:55
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Czasy się zmieniły i sprzęt można ubezpieczyć naprawdę na dobrych warunkach

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Hej,
    ubiegaliście się może o odszkodowanie za kradzież/uszkodzenie sprzętu foto? Jeśli tak, to jakie są wasze doświadczenia z konkretnymi firmami? Nie znalazłem takiego wątku, a myślę, że warto o tym napisać - zbliża się czas wyjazdowy

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415

Uprawnienia umieszczania postów