A ja mam ubezpieczony prywatny sprzęt jako prywatna osoba. Umowa jest z pakietu FIRMA, bo ten prywatny sprzęt jest również używany do celów zarobkowych. O mojej działalności gospodarczej nie ma w tej umowie ani jednego słowa...
A ja mam ubezpieczony prywatny sprzęt jako prywatna osoba. Umowa jest z pakietu FIRMA, bo ten prywatny sprzęt jest również używany do celów zarobkowych. O mojej działalności gospodarczej nie ma w tej umowie ani jednego słowa...
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Odgrzebuje temat:
Jak ktoś kupi sprzęt w Vobisie, to może go ubezpieczyć po dość korzystnych warunkach. Ubezpieczenie obejmuje, wydłużenie gwarancji oraz przed kradzieżą, zniszczeniem itd. Ciekawe co o tym sadzicie?
ja mam ten sam bol...jak dzwonie do firmy ubezpieczeniowej i mowie o ubezpieczeniu prywatnego sprzetu przed kradzieza i uszkodzeniem, to jakbym po chinsku mowil...
przeraza mnie ten fakt, ze w polsce nie mozna ubezpieczyc po ludzku wlasnego sprzetu...
ehh
Fajnie, tylko czegos tutaj nie kumam, na banerze reklamowym pisze przedluzenie gwarancji do 4 lat,a w opisie uslugi pisze, ze ubezp obowiazuje w ramach normalnej gwarancji i jest od uszkodzen z winy uzytkownika. O kradziezy oczywiscie nic nie pisza.
Jakkolwiek by nie bylo to 79 zl na uszkodzenia mechaniczne na 2 lata to nie jest duzo.
Z kolei w Euro maja smieszne kwoty ubezpieczen, bo na cokolwiek by nie patrzec to 1000 zl ubezp za laptopa (wartego zalozmy 4 tysie), gdzie gwara przedluza sie do 4/5 lat i uszk mech tez w to w chodza to roche duzo.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
odgrzewam kotleta...czy ktos cos wie na temat ubezpieczenia, jakiejs szansy na to?
czlowiek nie spi po nocach :/
Przeczytaj tych kilka stron... Mam ubezpieczenie i o tym napisałem. Tak trudno poczytać?
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Właśnie używanie sprzętu do celów zarobkowych było największym problemem, na którym "wyłożyło się" większość ubezpieczycieli. Sprzęt prywatny powinieneś ubezpieczyć bez problemu - chyba, że przez te dwa lata tak bardzo pozmieniali przepisy.
---------------
Don_Pedro_123
---------------