Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 146

Wątek: Ubezpieczenie sprzetu

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

druga sprawa to taka, że część osób chciało by na tym zarobić...
    jak im udowodnisz, że Cie napadli ???
    wszystko można upozorować...

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    jak im udowodnisz, że Cie napadli ???
    wszystko można upozorować...
    no właśnie trzeba mieć pewno jakiś świadków
    Ostatnio edytowane przez gr86 ; 20-11-2005 o 02:14
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gr86
    no właśnie trzeba mieć pewno jakiś światków
    wszystko to jest bardzo skomplikowane...i IMHO nie do zrealizowania...
    żadna firma nie ubezpieczy Ci kompakta za 1500zł, którego Ty po pijaku na imprezie dla zabawy wrzucisz na grila...a zgłosisz to jako rabunek.
    wszyscy by tak robili...

spadnie Ci z Giewontu - zgłaszasz rabunek,
    próbowałeś waterresistance w wannie - zgłaszasz rabunek...
    sprzedajesz kuzynowi z Zimbabwe - zgłaszasz rabunek...

nie nie panowie...
    już kiedyś też się orientowałem w tej sprawie, też się dowiedziałem, że trza mieć działalość...ale i z tym jest pełno kruczków, haczyków itd itp...

tak jak mówiłem wszystko można upozorować.
    Upozorujesz rabunek no i dobra, a aparat dalej leży u Ciebie w szafie no bo domyślam się, że nie będzie najpierw rewizji z trzema psami czy on nie jest gdzieś w doniczce zakopany, ani też przypadkiem nie będą Cię nachodzić za 6 tygodni czy aby się nie znalazł...

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

wszystko to jest bardzo skomplikowane...i IMHO nie do zrealizowania...
    żadna firma nie ubezpieczy Ci kompakta za 1500zł, którego Ty po pijaku na imprezie dla zabawy wrzucisz na grila...a zgłosisz to jako rabunek.
    wszyscy by tak robili...

spadnie Ci z Giewontu - zgłaszasz rabunek,
    próbowałeś waterresistance w wannie - zgłaszasz rabunek...
    sprzedajesz kuzynowi z Zimbabwe - zgłaszasz rabunek...
    Ale wyjezdzajac za granice jest mozliwosc ubezpieczenia sie wraz z bagazem...wiec jak? Jednak sie da, bo przeciez za granica mozesz tak samo nieuczciwie postapic jak w kraju.

Edit: Zapewne mozna sie rowniez ubezpieczyc w ten sposob podrrozojac w Polsce, wiec wykupujesz caloroczne ubezpieczenie "wycieczkowe" ;-)
    Ostatnio edytowane przez gonzo44 ; 20-11-2005 o 14:59

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz

Domyślnie

Na okres pobytu za granicą w ramach ubezpieczenia bagażu.
    Ubezpieczałem od kradzieży i rabunku EOS 20D z obiektywami na 10 tys zł - okres 15 dni. O ile dobrze pamiętam składka około 150 zł. Poza tym nie znalazłem jak dotąd ubezpieczyciela, który chciałby ubezpieczyć sprzęt foto w skali roku.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    I zeby ubezpieczyciel wyplacil pieniazki to trzeba znac na pamiec regulamin ubezpieczenia i mocno sie pilnowac zeznajac Policji by ci wpisali do protokolu to co trzeba.
    A dokladniej - roznice pomiedzy rabunkiem a kradzieza.
    Trzeba powiedziec Policji "powiedzial ze mi przypier* i w koncu to zrobil po czym zabral wszystko co mialem przy sobie" - to jest rabunek a nie "wyrwal mi torbe i uciekl" - to jest kradziez, nie objeta ubezpieczeniem.
    W cenie ubezpieczenia mieszkania w PZU mam wykupioną opcję zwrotu do 10% wartości ubezpieczenia za skradziony sprzęt.. podałem twe wątpliwości znajomemu likwidatorowi szkód. Faktycznie jest prawie tak jak piszesz. Musisz udowodnić że zabór sprzętu powstał wbrew twej woli, z użyciem siły lub przemocy. I takiego słownictwa musi użyć Policja wezwana do/po zdarzeniu. W praktyce wystarczy w większości przypadków powiedzieć Policjantowi, że będziesz domagał się zwrotu kasy z ubezpieczenia i oni już wiedzą co wpisac w protokół.
    Prawie odnosi się w moim konkretnym wypadku do tego, że jeśli ktoś wyrwie mi z ręki torbę ze sprzętem też dostanę odszkodowanie, gdyż sprawca wyrywając ją musiał użyć siły :-) Choć osobiście wolałbym nigdy tego nie sprawdzać
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

WARTA - ta firma ma pakiet Elektronika, tak jak pisałem warunkiem jest prowadzenie działalności gosp. , składka roczna około 500 zł. to jest ubezpieczenie od rabunku/kradzieży na zewnątrz - czyli nie w mieszkaniu.
    Wszystko mozna upozorować - samochód też możecie wstawić do garażu kolegi i powiedzieć że wam ukradli... to samo telewizor w pokoju (chyba nie powiecie, że telewizora w mieszkaniu nie można ubezpieczyć?)...
    Nie znam regulaminu tego pakietu Elektronika - będę znał we czwartek, pogadam z konsultantem Warty w moim mieście.
    pozdro.

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski
    Nie znam regulaminu tego pakietu Elektronika - będę znał we czwartek, pogadam z konsultantem Warty w moim mieście.
    pozdro.
    dowiedz się wszystko, weź jakąś ulotkę lub namiar na wuwuwu...

BTW, zastanawiam się jak zabezpieczają się reporterzy...
    w sumie oni nie mają chyba problema, bo mają działalność, a pozatym sprzecior też chyba w większości należy do wydawnictw, czy nie??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a pozatym sprzecior też chyba w większości należy do wydawnictw, czy nie??
    Ano nie. Gdzies byl artykul ze wiekszosc wydanictw/gazet przestawia sie na wspolprace z reporterami posiadajacymi wlasna dzialalnosc i wlasny sprzet zamiast miec etatowych.

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ano nie. Gdzies byl artykul ze wiekszosc wydanictw/gazet przestawia sie na wspolprace z reporterami posiadajacymi wlasna dzialalnosc i wlasny sprzet zamiast miec etatowych.
    Outsourcing wkrada się wszędzie niestety i każdy ucieka od kosztów zatrudnienia i kłopotów z tym związanych :-(.
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów