Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 146

Wątek: Ubezpieczenie sprzetu

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hm.. ja pomimo slusznej postury, kilku lat treningow Kyokushinkai, nigdy nie czulem sie pewniakiem jesli chodzi o sytuacje kryzysowe.. zawsze mam respekt do 2giej osoby.. nawet jesli wyglada niepozornie.. bo na nic mi moje umiejetnosci jesli gosc wyciagnie giwere (w dzisiejszych czasach i tego trzeba sie spodziewac niestety) albo bedzie o jeden stopien "wtajemniczenia" dalej niz ja ;-)

cale szczescie nigdy nie musialem sprawdzic na ile to czego sie nauczylem jest skuteczne w chwili zagrozenia.. zawsze udawalo sie zazegnac jakies nieporozumienia innymi metodami... bez uzywania sily czy tez ucieczki.. i szczerze, to mam ogromna nadzieje, ze nigdy nie bede musial sie sprawdzic poza sala treningowa

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Ale złodzieje to niekoniecznie zapaleni fotoamatorzy.
    W 90% nierozróżnią 10D od takiego Zenita. Dla nich to aparat. jak chca buchnąć to buchną.
    //mj

Coś już napisał
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie Ubezpieczenie sprzetu foto

chyba kazdy z nas ma sprzet, ktorego wartosc mozna liczyc w tysiacach. i tak sie zastanawiam (po tym jak stracilem w sobote w krakowie komorke) jak mozna zapezpieczyc sie przez kradzierza sprzetu fotograficznego. chodzi mi glownie o jakies ubezpieczenie czy cos w tym stylu. no i jesli ktos zna jakis adres sklepu bronia w krakowie to chetnie po przeczytam bo planuje na dniach kupic sobie gaz.

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

jak chcesz kupić gaz to koniecznie paraliżujacy zawierający chlorbenzyliden, sprawdziłem skuteczność na dworcu w Warszawie jak 2 gostków próbowało mnie obrobić. Jak jeden dostał między oczy z gazika i kompa w czoło to drugi zwątpił i zwiał. Gazy pieprzowe i tym podobne produkty nie są godne polecenia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez satriani
    sprawdziłem skuteczność na dworcu w Warszawie jak 2 gostków próbowało mnie obrobić.
    Trzeba bylo przed wyjazdem do Wawy dac mi znac, bym ci pomogl i ten drugi tez by dostal zamiast uciec

Co do sklepow... poszukaj raczej jakichs online - tansze sa. Np Allegro, militaria.pl itp .

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

powiedzonko mówi "okazja czyni złodzieja" i myślę, że jak się cały czas myśli aby się sprzętem nie "afiszować" i chwalić to ryzyko kradzieży znacznie spadnie.
    Mam znajomego Policjanta i on twierdzi, że większość kradzieży wynika z bezmyślności okradanych np. samochód z torbą na siedzeniu zostawiłem tylko na 5 minut itp.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Coś już napisał
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

zeby sie nie rzucac w oczy kupilem sobiejuz plecak i chyba nic wiecej zrobic nie moge bo w warcie mi powiedzieli ze nie moga w pzu tez, alena stronie pzu pisze ze ubezpieczajanawet komorki wiec nie wiem czy to czasem z lenistwa nie wyniklo

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filip71
    (...) i myślę, że jak się cały czas myśli aby się sprzętem nie "afiszować" i chwalić to ryzyko kradzieży znacznie spadnie (...)
    No ale jak tu się nie afiszować jak chcesz np. zabrać statyw i popstrykać wieczorem fotki na rynku, starówce itp. Poza tym gdziekolwiek byś nie był to wyciagając aparat z jakims dlugim obiektywem zawsze zwrócisz na siebie uwage. Jak znajomy w ZOO wyjął takiego 400 milimetrowca to dało się słyszeć rozchodzący się wokół niego pomruk komentarzy.

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W Kraku jest sklep z bronia na Daszynskiego kolo pomnika, na Krakowskiej i trzeci na ktorejs przecznicy Krakowskiej od strony Wawelu
    Jest rowniez na Dlugiej.
    dSLR + coś tam...

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

hehe temat topicu ubezpieczenie sprzętu foto a wszyscy ostro polemizują jak i czym zakatrupić złodzieja

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów