Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 146

Wątek: Ubezpieczenie sprzetu

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    ...używamy magicznych keywordów przy powstawaniu raportu policyjnego.
    jakich? pytam żeby wiedzieć gdyby co
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozbój

Czyli w sytuacji, gdy zwinięto nam aparat zostawiony na stoliku musimy już troszkę kombinować.

A jak ktoś nam uszkodzi sprzęt, to powiedzmy mu, żeby go sobie od razu wziął

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też jestem z Poznania i raczej o takich zdarzeniach nie słyszałem co nie przeszkadza mi nosić ze sobą właśnie gaz pieprzowy i chodzić zawsze w towarzystwie no ale co zrobić jak się na Wildzie/Dębcu mieszka , z drugiej strony miałem już parę nieciekawych sytuacji na wyjazdach gdzie w Toruniu w biały dzień przy setkach turystów próbowano pozbawić mnie mojego 450D z kitem .
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Domyślnie

Korzystał ktoś z ubezpieczenia w Vobisie? Oferują taką usługę za nieduże pieniądze i coś mi to wygląda podejrzanie, ubezpieczając sprzęt warty parę tysięcy płacimy ok 200zł za 2lata, a w tym jest wszystko, przeciw kradzieży uszkodzeniu itp. Link do stronki
    Canon 50D +BG-E2 + 18-55, 28-135, 75-300, 50/1.8, 85/1.8, 430EX

Blog

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PajonK85 Zobacz posta
    Korzystał ktoś z ubezpieczenia w Vobisie? Oferują taką usługę za nieduże pieniądze i coś mi to wygląda podejrzanie, ubezpieczając sprzęt warty parę tysięcy płacimy ok 200zł za 2lata, a w tym jest wszystko, przeciw kradzieży uszkodzeniu itp. Link do stronki
    Jak sprawdzisz OWU to już nie będzie tak różowo.
    Ubezpieczenie kradzierzy obejmowało będzie pewnie tylko włamanie (bez rozboju i kieszonkowego).
    Wszystkie szczegóły u sprzedawcy (coby za dużo czasu nie było na wnikliwe przeczytanie).

Domyślnie

szkoda, ze tylko zakupiony u nich
    ja daremnie poszukuje ubezpieczenia sprzetu przenosnego jako osoba prywatna i nic z tego...
    (od kradziezy rozboju, zniszczenia...)

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

To ja może opowiem anegdotkę w ramach lekkiego odprężenia.
    Niedzielne popołudnie, słońce świeci, wychodzę na łono natury z moim kiepskim sprzętem trochę popstrykać. Mieszkam na krańcu osiedla, za nim są łąki-nieużytki, a z 500 metrów dalej las. Idę w stronę lasu i na łące widzę coś dziwnego: niezliczone kółka zryte oponami i przewrócone na dach spalone auto. Pstrykam parę fotek, gdy od strony pobliskich garaży dochodzą mnie strzępy słów "patrz kur... zdjęcia robi kur...". Spoglądam w tamtą stronę, widzę jakieś sylwetki za krzakami, postanawiam się szybko oddalić. Idę tą wielką półkilometrową łąką i słyszę, że od strony garaży jedzie coś w moim kierunku, odwracam głowę - dwóch łysych karków jedzie na motorze bez kasków prosto na mnie. Dookoła nie ma żywego ducha, na body przypięte 10-22, reszta w torbie... myślę sobie no szkoda... Podjechali i jeden pyta się "Przepraszam Pana, czy Pan jest z gazety bo widzieliśmy że robi Pan zdjęcia, a ja jestem właścicielem tego spalonego samochodu... wczoraj mi go z pod bloku ukradi". Odetchnąłem z ulgą, powedziałem, że nie jestem z gazety, tak tylko sobie pstrykam, wysłuchałem opowieści o samochodzie, wyraziłem empatię z powodu straty. Chłopaki odjechali a ja dalej sobie pstrykałem. I to było moje najbardziej mrożące krew w żyłach przeżycie jeżeli chodzi o obawę o sprzęt.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    szkoda, ze tylko zakupiony u nich
    ja daremnie poszukuje ubezpieczenia sprzetu przenosnego jako osoba prywatna i nic z tego...
    (od kradziezy rozboju, zniszczenia...)
    No własnie nie tylko kupionego u nich, można ubezpieczyć sprzęt kupiony gdzie indziej, pod warunkiem że zrobi sie to do 30 dni po zakupie (w sklepie mówili nawet ze pół roku)
    Canon 50D +BG-E2 + 18-55, 28-135, 75-300, 50/1.8, 85/1.8, 430EX

Blog

Domyślnie

No własnie nie tylko kupionego u nich, można ubezpieczyć sprzęt kupiony gdzie indziej, pod warunkiem że zrobi sie to do 30 dni po zakupie (w sklepie mówili nawet ze pół roku)
    aha no to dla takich ludkow to fajna sprawa...
    niestety juz troszeszcze wiecej minelo...

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiecie może gdzie można ubezpieczyć sprzęt na czas wakacyjnych podróży (po Europie)? Wydawało mi się, że kiedyś nie było z tym problemu, a teraz nic nie mogę znaleźć...
    Body, stałki, zoomik

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów