Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 146

Wątek: Ubezpieczenie sprzetu

Mieszany widok

Domyślnie

dorzucę swoje 3 grosze:

polecam AVIVĘ - jest tam opcja dla osób prowadzących działalność,
    składka roczna 700-800 zł, suma ubezpieczenia około 20-25 tys.
    Ubezpieczenie obejmuje WSZYSTKO: napad, upadek sprzętu, zamoczenie itd.
    ubezpieczenie obejmuje również włamanie i kradzież w miejscu wykonywania działalności.

POLECAM.

Liczenie na to że nas nie okradną, albo że akurat złodziej nie będzie szukał pod obrazkiem na ścianie w skrytce uważam za co najmniej dyskusyjne....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aha, doczytałem pytanie Miclesa:

mój sprzęt (jeden aparat) mi upadł z dużej wysokości - dostałem z avivy zwrot pieniędzy - suma "odtworzeniowa" dla nowego aparatu - pomniejszona 20 %.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 12-09-2010 o 10:16 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Te dwie opcje to chyba jedyne co można w tym kierunku zrobić.
    Ubezpiecznie domu etc + foto lub prowadząć firme.

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    napad, upadek sprzętu, zamoczenie itd.
    ubezpieczenie obejmuje również włamanie i kradzież w miejscu wykonywania działalności.
    I tu moze być chaczyk firmy lubia sie wykręcac. Jak nie pisze napad poza miejscem wykonywania działalnosci / poza domem. To mogą odmówić. To takie małe nie domówienie nam sie wydaje ze poza tez a ubezpieczyciel sprytnie to omija.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Trójpaskowcy to pół biedy bo dresiki adidas firebird drogie i dla stylowczyków (sam mam turkusowy ) Problemem są Ci w dwu/czteropaskowych dresach, albo trójpaskowych z lumpa. Do tego dochodzą wszystkie podróby nike oraz oryginalne prosto z bazaru pitbull, hooligans, albo jak to teraz modne wśród tej subkultury ubrania z hemp-shopów, czy innych meczetów kiboli. A z drugiej strony to nie ma reguły, bo tak jak ćpają jakieś świństwa ludzie z porządnych domów, na pozór ogarnięci, tak i niepozorny szary człowieczek w porywie idiotycznej fantazji może pozbawić mnie mojej piątki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W razie przypału mam zawsze w kieszeni gaz pieprzowy, gdy idę ze sprzętem foto. Teraz mam jeszcze inna obawę. Dopóki miałem jakiegoś starego sonyeriksona, który prócz dzwonienia, mógł z powodzeniem służyć jako narzędzie do samoobrony nie było problemu, jednak od czasu gdy kupiłem sobie smartphona mam obawy idąc w nieciekawym miejscu o późnej porze. Chyba czas kupić druga tube gazu pieprzowego, ale mniejszą, taką z mocowaniem do kluczy.
    Ostatnio edytowane przez UrGuR ; 12-09-2010 o 13:36 Powód: Automerged Doublepost
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Czytam i "wymiękam". Może czas skończyć narzekanie i wykonać jakiś ruch? Można, np. zadzwonić do wymienianej przeze mnie CONCORDII i zapytać, czy nadal oferują ubezpieczenie elektroniki i foto w pakiecie FIRMA dla osób posiadających prywatny sprzęt, ale z opcją wykorzystania sprzętu do działalności zarobkowej (śluby, prasa itp.). Bo chyba lepiej mieć taki zapis "na wyrost", niż później się martwić, prawda?
    Ja miałem takie ubezpieczenie - o czym już pisałem m.in. w tym wątku. Nie przedstawiałem żadnych dokumentów ani danych firmy - tylko personalia, adres, PESEL. Zainteresowanym z okolic Bydgoszczy mogę podać telefon do mojego brokera.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Był u mnie agent PZU i uświadomił mnie, że w moim pakiecie Dom Plus jest ubezpieczenie elektroniki na wypadek rabunku, uwaga - również poza domem. Rabunek = zabranie mienia z użyciem siły. Czyli albo prosimy o piąchę w ryj i oddajemy, albo się szarpiemy tak żeby rozedrzeć ubranie, albo dbamy o to, żeby został z nami jakiś świadek, który powie, że sprzęt wyrwano nam z ręki/pleców/ramienia, albo używamy magicznych keywordów przy powstawaniu raportu policyjnego.

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    ...używamy magicznych keywordów przy powstawaniu raportu policyjnego.
    jakich? pytam żeby wiedzieć gdyby co
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozbój

Czyli w sytuacji, gdy zwinięto nam aparat zostawiony na stoliku musimy już troszkę kombinować.

A jak ktoś nam uszkodzi sprzęt, to powiedzmy mu, żeby go sobie od razu wziął

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też jestem z Poznania i raczej o takich zdarzeniach nie słyszałem co nie przeszkadza mi nosić ze sobą właśnie gaz pieprzowy i chodzić zawsze w towarzystwie no ale co zrobić jak się na Wildzie/Dębcu mieszka , z drugiej strony miałem już parę nieciekawych sytuacji na wyjazdach gdzie w Toruniu w biały dzień przy setkach turystów próbowano pozbawić mnie mojego 450D z kitem .
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Domyślnie

Korzystał ktoś z ubezpieczenia w Vobisie? Oferują taką usługę za nieduże pieniądze i coś mi to wygląda podejrzanie, ubezpieczając sprzęt warty parę tysięcy płacimy ok 200zł za 2lata, a w tym jest wszystko, przeciw kradzieży uszkodzeniu itp. Link do stronki
    Canon 50D +BG-E2 + 18-55, 28-135, 75-300, 50/1.8, 85/1.8, 430EX

Blog

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PajonK85 Zobacz posta
    Korzystał ktoś z ubezpieczenia w Vobisie? Oferują taką usługę za nieduże pieniądze i coś mi to wygląda podejrzanie, ubezpieczając sprzęt warty parę tysięcy płacimy ok 200zł za 2lata, a w tym jest wszystko, przeciw kradzieży uszkodzeniu itp. Link do stronki
    Jak sprawdzisz OWU to już nie będzie tak różowo.
    Ubezpieczenie kradzierzy obejmowało będzie pewnie tylko włamanie (bez rozboju i kieszonkowego).
    Wszystkie szczegóły u sprzedawcy (coby za dużo czasu nie było na wnikliwe przeczytanie).

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów