Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Lampa błyskowa 580 EX II - jakie baterie?

dka
    Guest

Domyślnie Lampa błyskowa 580 EX II - jakie baterie?

Witam,
    kupiłem lapmpę błyskową Canon 580 EX II - lampa już do mnie jedzie, chciałbym jednak już kupić baterie dla niej - czy ktoś mógłby napisać jakie najlepiej kupić?
    Przeczytałem że dobre są SANYO ENELOOP, ale nadal nie wiem czy to R6 AA czy może R6 A ? Byłbym wdzięczny za wyczerpującą informację.
    Z góry dziękuje

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dka Zobacz posta
    Witam,
    kupiłem lapmpę błyskową Canon 580 EX II - lampa już do mnie jedzie, chciałbym jednak już kupić baterie dla niej - czy ktoś mógłby napisać jakie najlepiej kupić?
    Przeczytałem że dobre są SANYO ENELOOP, ale nadal nie wiem czy to R6 AA czy może R6 A ? Byłbym wdzięczny za wyczerpującą informację.
    Z góry dziękuje
    R14. Wpadłeś na pomysł (wiem że to głupie, ale może) żeby zajrzeć do instrukcji obsługi ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

dka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    R14. Wpadłeś na pomysł (wiem że to głupie, ale może) żeby zajrzeć do instrukcji obsługi ?
    czyżbym nie napisał że "Lampa do mnie jedzie"? Wraz z nią jedzie też instrukcja - czy mam pisać dalej?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

czyżbym nie napisał że "Lampa do mnie jedzie"? Wraz z nią jedzie też instrukcja - czy mam pisać dalej?
    No dobra, próba znalezienia tego na stronie producenta albo w Google'a (co by zajęło mniej niż zadawanie głupich pytań) też nie udana ? Oczywiście że jest AA (R6 to jednoznacznie tylko i wyłącznie AA).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Zwykłe paluszki AA.
    Używam Sanyo eneloop 2000mAh, albo GP 2700mAh i twierdzę, że to naprawdę fajne prądodajki.
    Uważaj tylko na eneloop'y (nie spotkałem sie), ale kumpel mówił, że można trafić na podróbki. Musi być MADE IN JAPAN, a co dalej to nie wiem. Najlepiej kupić w laminacie Sanyo, ale jest duuuużo drożej niż przez allegro np.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

dka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    No dobra, próba znalezienia tego na stronie producenta albo w Google'a (co by zajęło mniej niż zadawanie głupich pytań) też nie udana ? Oczywiście że jest AA (R6 to jednoznacznie tylko i wyłącznie AA).
    ktoś mądry napisał że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Cóź mogę tylko żałować że na starcie trafiłem na buca.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    Zwykłe paluszki AA.
    Używam Sanyo eneloop 2000mAh, albo GP 2700mAh i twierdzę, że to naprawdę fajne prądodajki.
    Uważaj tylko na eneloop'y (nie spotkałem sie), ale kumpel mówił, że można trafić na podróbki. Musi być MADE IN JAPAN, a co dalej to nie wiem. Najlepiej kupić w laminacie Sanyo, ale jest duuuużo drożej niż przez allegro np.
    Dziękuję za konkretną odpowiedź. Faktycznie na Allegro można kupić eneloop'y za podejrzanie niską cenę, więc na pewno zwrócę szczególną uwagę. Dzięki
    Ostatnio edytowane przez dka ; 30-11-2009 o 17:34 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Ja również używam sanyo eneloop (2x4szt). Kupowałem w fotojoker i mam nadzieję, że nie są lewe Również polecam... tylko ładowarka z którą je sprzedają ładuje je w 14 h. Z czasem dokupiłem inną (ponoć lepszą )
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

AAa, właśnie, dzieki Handelson - zapomniałem, bo sam również kupowałem w Fotojokerze i tam byly ok.

Można też kupić bez opakowania przynajmniej u mnie i wychodzi ok 9zł za szt.
    Ładowarkę to lepiej zaiwestować np. w BC-700.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

dka
    Guest

Domyślnie

Bardzo dziękuję za podpowiedzi! Tuptam jutro Fotojokera
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cóź mogę tylko żałować że na starcie trafiłem na buca.
    pierwsze posty i juz epitety.. pozostaje szczerze pogratulowac

do tego pare pozycji wyzej masz odpowiedni watek - http://canon-board.info/showthread.php?t=26496 - po co zakladasz nowy ??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów