No przede wszystkim te dwa obiektywy różnią się wykresem MTF ;-)Zamieszczone przez mirhon
To jest pewne.![]()
No przede wszystkim te dwa obiektywy różnią się wykresem MTF ;-)Zamieszczone przez mirhon
To jest pewne.![]()
Olać wykresy!
Miałem 17-40 na jedno popołudnie i natrzaskałem mnóstwo zdjęć w przydomowym ogrodzie. Po jakimś czasie oglądałem te zdjęcia co niektóre dokładniej i nie wiem czy ten egzemplarz jest wart swojej ceny. Specjelnie zachwycony nie byłem...
A gdybym chciał kupić tą L to wolałbym wiedzieć/sprawdzić że nie płacę za bubla i stąd potrzeba jakiegoś punktu odniesienia.
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
PanowieRobie wlasnie taki serwis - przy kazdym zdjeciu bedzie pole wyboru obiektywu ktorym sie zrobilo to zdjecie
Dodatkowo pole na słowa kluczowe. Przed koncem roku powinny byc juz jakies konkretne efekty moich prac :>
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
I bardzo dobrze! Trza jeszcze ustalić zasady robienia tych fotek odniesienia/testowych co by nie było powielania cytowanych wcześniej baz ze zdjęciami. Jak kolega będzie gotowy to proszę dać znać na forum.Zamieszczone przez ripek
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Wydaje mi sie ze taka strona juz powstala, miala adres www.obiektywy.prv.pl teraz strona nie dziala![]()
U mnie dziala...
Tak pierwszy z brzegu 28-70 f/2.8L... Notka w tabelce: "foty z dpreview"
Kilka kolejnych tez...
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 24-09-2005 o 07:19
...
http://www.bobee.pl/foto_obiektywy10d/index.php
Aczkolwiek to chyba ma niewiele wspólnego z tym, co chce mirhon - nic czego nie można by było wygrzebać w ilościach 10x wiekszych na pbase, choć podane na tacy.
Jesli bedzie juz cos konkretnego do pokazania to zaprosze kilka osob na betatestyZamieszczone przez mirhon
![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II