Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Co wybrać 5d,50d czy 7d. Pomocy

Domyślnie

Miałem 40D i po zakupie 50D moje obiektywy dostały skrzydeł, niestety niektóre musiałem wymienić. Starą 5-tkę miałem dość krótko, ale specjalnie dobrze nie wspominam ze względu na AF no i matryca też nie wydawała mi się specjalnie wymagająca choćby obiektywów klasy "L". Oczywiście założyć można wszystko do wszystkiego, jeżeli bagnet pasuje i dorobić do tego regułkę.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nightartist Zobacz posta
    10-20 sigmy jest tańsze niż 12-24 pod ff, podobnie 30tka 1.4 sigmy tańsza niż 50tka 1.4 na ff, etc !
    Porównanie w ogóle nie trafione. 10-20 daje na cropie 16-32 więc nijak ma się do 12-24 na FF. Już prędzej można porównać to szkło do np. tamrona 17-35 który jest tańszy.
    Sigma 30/1.4 nie jest tańsza od canona 50/1.4.
    Co do rzekomej tej samej jakości obrazka to w ogóle nie ma co komentować.

Uzależniony

Domyślnie

Ja już kiedyś napisałem w którymś wątku, że szczęśliwi Ci, którzy nie widzą różnicy w obrazowaniu FF i cropa. Kasa zostaje na inne zabawki
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

sluby i sport - to czemu nie kupisz uzywanego 1dsII ??

tomek__gda
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    sluby i sport - to czemu nie kupisz uzywanego 1dsII ??
    ...może dlatego, że jest droższy od używanego 5d..?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek__gda Zobacz posta
    ...może dlatego, że jest droższy od używanego 5d..?
    jak sie dobrze zakrecisz to tego ds'a mozna juz za 7tys kupic.. to tylko tys. drozej niz 7d

Domyślnie

Do Mxdanish
    Jak można porównywać szum puszek na podstawie podesłanych stempli, przecież żeby wyciągnąć miarodajne wnioski należy przeprowadzać testy w tych samych warunkach. Spróbuj swoją 50D na ISO 3200 nie doświetlić w cieniu i wyciągnij przy wywołaniu RAW + 1 ½ EV zrób to samo w 5D później wykonaj wydruk i zobaczysz wtedy jak mocno się mylisz.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Do Mxdanish
    Jak można porównywać szum puszek na podstawie podesłanych stempli, przecież żeby wyciągnąć miarodajne wnioski należy przeprowadzać testy w tych samych warunkach. Spróbuj swoją 50D na ISO 3200 nie doświetlić w cieniu i wyciągnij przy wywołaniu RAW + 1 ½ EV zrób to samo w 5D później wykonaj wydruk i zobaczysz wtedy jak mocno się mylisz.
    Dobra zwracam honor.
    Jestem po pierwszym ślubie puszką 5D (co prawda mII) ale skoro do ISO 1600 mają porównywalne (poniekąd) zaszumienie to w porównaniu z nią fotki z 50D wyglądają jak z kompaktu
    Teraz dopiero widzę co można zrobić tą puszką...

No i czeka mnie kolejny zakup 85/1.8
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów