Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Co wybrać 5d,50d czy 7d. Pomocy

Mieszany widok

Domyślnie

Do Mxdanish
    Jak można porównywać szum puszek na podstawie podesłanych stempli, przecież żeby wyciągnąć miarodajne wnioski należy przeprowadzać testy w tych samych warunkach. Spróbuj swoją 50D na ISO 3200 nie doświetlić w cieniu i wyciągnij przy wywołaniu RAW + 1 ½ EV zrób to samo w 5D później wykonaj wydruk i zobaczysz wtedy jak mocno się mylisz.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Do Mxdanish
    Jak można porównywać szum puszek na podstawie podesłanych stempli, przecież żeby wyciągnąć miarodajne wnioski należy przeprowadzać testy w tych samych warunkach. Spróbuj swoją 50D na ISO 3200 nie doświetlić w cieniu i wyciągnij przy wywołaniu RAW + 1 ½ EV zrób to samo w 5D później wykonaj wydruk i zobaczysz wtedy jak mocno się mylisz.
    Dobra zwracam honor.
    Jestem po pierwszym ślubie puszką 5D (co prawda mII) ale skoro do ISO 1600 mają porównywalne (poniekąd) zaszumienie to w porównaniu z nią fotki z 50D wyglądają jak z kompaktu
    Teraz dopiero widzę co można zrobić tą puszką...

No i czeka mnie kolejny zakup 85/1.8
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów