Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Co wybrać 5d,50d czy 7d. Pomocy

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Exclamation Co wybrać 5d,50d czy 7d. Pomocy

Witam, mam pewien problem z wyborem nowego body bo moja 350d już wysiada, posiadam jeden obiektyw 28-135 oraz lampę 420ex, w grę wchodzą canony:
    5d używanie body, 50d + jakiś obiektyw, czy może nowe 7d (body) Mam ograniczony budżet, oraz mętlik w głowie.Głównie będę robił zdjęcia sportowe oraz śluby jaki z tych aparatów sprawdzi się najlepiej? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

do sportu 50 lub 7, do ślubów 5
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Zablokowany
    Miasto
    www.marcinmielnik.com

Domyślnie

airhead, gadanie!, wszystkie trzy się równie dobrze do ślubów nadaja.
    co nie wybierze to albo będzie zadowolony, albo będzie marudził.
    osobiście radziłbym przemyśleć ff - szkła nie są tanie - jeśli z tego nie żyjesz to po cholerę ci ff? ogranicz wybór do 50 i 7 - świetne puszki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nightartist Zobacz posta
    /.../
    osobiście radziłbym przemyśleć ff - szkła nie są tanie - jeśli z tego nie żyjesz to po cholerę ci ff? ogranicz wybór do 50 i 7 - świetne puszki.
    ???... nie bardzo rozumiem... to FF jest tylko dla profi?
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za szybką odpowiedź, no ale niestety robię sport i śluby, i właśnie nie wiem do końca co wybrać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nightartist na początku też myślałem nad 50d i 7d, może wybrać 50d i jakieś szkiełko.
    Ostatnio edytowane przez ZiemniaQ ; 29-11-2009 o 17:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

gadanie-nie gadanie
    wszystkie puszki nadają się do wszystkiego, ale po co utrudniać sobie życie?
    jaka różnica w cenie szkieł? może 10-22 vs 20-35? ;]
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Trudno jest mi podjąć wybór, ponieważ żadnego z tych aparatów nie trzymałem w ręce, lecz czytałem dużo na forach i zdania są podzielone, ale jak na razie jestem bardziej "za" canonem 7d, ponieważ jest to dużo nowszy aparat ale odpychają mnie te szumy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

wybierz taka puszke ktora latwiej bedzie Ci zarobic na kolejna

moim zdaniem 5D bedzie najlepszym wyborem, cropami ciezko robic sluby, oczywiscie sie da ale pod FF masz o wiele tansze i dobre stalki, ktorych zakres na cropach jest raczej nieuzywalny(tzn ciezko znalesc zestepce)

mowa tu o 28 1.8 i 35 2.0
    do tego 85 1.8, ktory na cropie do kosciola juz jest za dlugi i jest fajny zestaw slubny

oczywiscie 5D do sportu sie raczej nie nadaje, (chociaz nie wiemy o jakim sporcie mowisz)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

sport to głównie żużel i piłka nożna. Sport to moja pasja przy której nie zarabiam, a śluby i inne imprezy okolicznościowe to sposób na zarobienie jakiegoś "grosza".

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZiemniaQ Zobacz posta
    sport to głównie żużel i piłka nożna. Sport to moja pasja przy której nie zarabiam, a śluby i inne imprezy okolicznościowe to sposób na zarobienie jakiegoś "grosza".
    Z tym szkłem, to nie wiem czy zobaczysz różnicę w stosunku do 350D, niezależnie od wybranej puszki.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów