Czy moglby ktos podzielic sie wzorem umowy zawieranej z mloda para?
pozdrawiam i z gory dziekuje
lastphoto@interia.pl
Czy moglby ktos podzielic sie wzorem umowy zawieranej z mloda para?
pozdrawiam i z gory dziekuje
lastphoto@interia.pl
Ja też bym prosił...
wrobelgreg@op.pl
Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia
hehe... u mojej ciotki u której pracuje takiej umowy się nie spisuje... wszystko na "słowo honoru" i zawsze jest ok tylko czasami zdarza się że są takie bucowate pary które nie odbierają niezapłaconych zdjęć i leży to bardzo długo... aż przyjdą...
Oczywiście że podałbym! Qrcze robota zrobiona, jeśli prawidłowo i zgodnie z umową to na 100% podaję. Mam nadzieję, że skończyły się czasy olewactwa pracy innych, obojętnie czy zarabia robiąc zdjęcia, czy ryjąc w chodniku na 200 m pod ziemią.Zamieszczone przez KMV10
Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia
No ja sie tez zaczynam nad tym zastanawiac.
Ostatnio mialem parke, po znajomosci, kumple kumpla. Umowilem sie z nimi na plener bez ograniczen + kilka fot ze slubu i wesela.
Koniec koncow zrobilem przed kosciolem, slub, wesele i plener.
W polowie wesela swiadkowa do panny mlodej: "dagmara, ty sie nie wyglupiaj, chcialas tylko plener".
Ogolnie panna mloda chciala wszystko, a z racji tego, ze znajomi znajomych, to gryzlem sie w jezyk, mysac sobie "ok, to ich swieto nic nie mowie, potem sie wyjasni".
Wyszlo ponad 1000 fotek. Wrzucilem to na stronke, zeby sobie wybrali.
Wybrali 60 do wywolania - tylko plener - wywolalem 10x15 tak, jak sie umawialismy
Po czym po odebraniu fotek, panna dzwoni: "mikolaj ty widziales kiedys album slubny", ja zdebialem. Okazalo sie, ze chciala ..... 60 zdjec 20x30 <lol>
Ale nic, powiedziala ze sie zastanowi co z tym zrobic ....
Potem przyszla sprawa plytki, to samo, zeby sobie wyrali.
Ja patrze na liste, a tam zdjecia ze slubu (~200) i wesela (~300).
No to mowie, albo sobie wybiora kilka [zgodnie z umowa] albo doplaca.
Oni, ze nieee, nie beda doplacac, ze trzeba bylo mowic {lol}.
Koniec koncow, stanelo na tym, ze unioslem sie ambicja i powiedzialem, zeby wzieli sobie te 60 wywolanych i spadali na drzewo [powiedzialem to bardziej politycznie poprawnie]
Ufff, ehh
Mikolaj
3staDe + 18-55 USM + 50 1.8 + 35-135 USM + 100-300 USM + BeGie + 420EX
"Photography is 50% photographer, 40% light, 10% equipment"
www.jopczynski.art.pl