Witam, mam pytanie jakie Cf polecacie do tej puszki? Chodzi mi o prędkość, żeby nie kupić za wolnej ani za szybkiej (po co dopłacać jak nie widać różnicy)
Witam, mam pytanie jakie Cf polecacie do tej puszki? Chodzi mi o prędkość, żeby nie kupić za wolnej ani za szybkiej (po co dopłacać jak nie widać różnicy)
http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9672
tutaj w linku masz z jaką prędkością bedzie zapisywał aparat na danej karcie dane. Biorąc pod uwage wielkość pliku zobaczysz ile mu to zajmie. Polecam karty Z UDMA
san disc extreme III korzystne ceny nie ma potrzezeby przepłacać,chyba że do dużych serii
A co myślicie o kartach LEXAR x233 Niby mają 35kb/s p na karte jest gwarancja?
Ja właśnie takiej używam (8GB) ze swoją pięćdziesiątką i jestem bardzo zadowolony.
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
Raczej nie warto już kupować Extreme III i IV. Powód? SanDisk ma teraz nową ofertę. Są trzy rodzaje kart CF: Ultra (odpowiadająca wydajnością Extreme III czyli 30MB/s), Extreme (60Mb/s czyli zdecydowanie szybsza od starej IV) i Extreme Pro (90 MB/s). Ceny nowych kart są atrakcyjne.