Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: C50D jaki CF?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie C50D jaki CF?

Witam, mam pytanie jakie Cf polecacie do tej puszki? Chodzi mi o prędkość, żeby nie kupić za wolnej ani za szybkiej (po co dopłacać jak nie widać różnicy)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9672
    tutaj w linku masz z jaką prędkością bedzie zapisywał aparat na danej karcie dane. Biorąc pod uwage wielkość pliku zobaczysz ile mu to zajmie. Polecam karty Z UDMA

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matlog Zobacz posta
    Witam, mam pytanie jakie Cf polecacie do tej puszki? Chodzi mi o prędkość, żeby nie kupić za wolnej ani za szybkiej (po co dopłacać jak nie widać różnicy)
    Będziesz wypełniał bufor ? Jak nie, to kup dowolną porzadną bo szybkość karty nie będzie miała żadnego znaczenia. Jak tak, to kup najszybszą na jaką Cie stać.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

jacekjs
    Guest

Domyślnie

san disc extreme III korzystne ceny nie ma potrzezeby przepłacać,chyba że do dużych serii

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekjs Zobacz posta
    san disc extreme III korzystne ceny nie ma potrzezeby przepłacać,chyba że do dużych serii
    Ja sam uzywam sandisk extreme III w wersjach transferu 30 - o pojemnosci 8GB i 16GB - i jestem zadowolony - obecnie zamówiłem kolejna 16GB

Pamiętajcie tylko zeby kupić orginał.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A co myślicie o kartach LEXAR x233 Niby mają 35kb/s p na karte jest gwarancja?

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Ja właśnie takiej używam (8GB) ze swoją pięćdziesiątką i jestem bardzo zadowolony.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sandisk Extreme III zakupiony z oficjalnego kanału dystrybucyjnego - uwaga na ew. podróbki na allegro, jeśli gdzieś jest podejrzanie tanio, taniej niż gdzieś indziej to może być podróba.

Bywalec Awatar Skylines
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9672
    tutaj w linku masz z jaką prędkością bedzie zapisywał aparat na danej karcie dane. Biorąc pod uwage wielkość pliku zobaczysz ile mu to zajmie. Polecam karty Z UDMA
    Przydatny ten link z testami prędkości, ja niedawno kupiłem 50D i mam extreme III 4GB...ale niestety to malutka karta do tego aparatu...warto chyba ciut dopłacić i kupić już z serii extreme IV
    EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Raczej nie warto już kupować Extreme III i IV. Powód? SanDisk ma teraz nową ofertę. Są trzy rodzaje kart CF: Ultra (odpowiadająca wydajnością Extreme III czyli 30MB/s), Extreme (60Mb/s czyli zdecydowanie szybsza od starej IV) i Extreme Pro (90 MB/s). Ceny nowych kart są atrakcyjne.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów