Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: znów pełno tego na giełdzie

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie znów pełno tego na giełdzie

znowu pełno 70-200/4 na giełdzie...teraz jakieś 10 sztuk...dlaczego?

tak - wiem, że był nawet taki wątek o podobnym tytule i go przeczytałem, ale...zboczył na inne tematy, i dlatego pozwoliłem go sobie nie wykopywac z przyzwoitosci ;-)

co w tym szkle jest takiego "niefajnego" że tyle osób go sprzedaje? ciągle jest na giełdzie, nie ma żadnych problemów z jego nabyciem. Przeczytałem chyba z 10 wątków wychwalajacych to szkło, a jednak ciągle mnie to dziwi. Wybaczcie, używam canona zbyt krótko
    nx100

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Mam ten obiektyw od 8 lat i jestem nim zachwycony od pierwszego dnia. Solidny, bardzo kontrastowy. Po przejściu na cyfrę nic mu nie ubyło. A jednak myślę o zakupie 4IS. Sądzę, że to częsta przyczyna "wyprzedaży". W zestawieniu z ogromną popularnością tego obiektywu może być wrażenie wyzbywania się go.
    Wymiana 2,8 na 2,8IS już nie jest tak częsta, bo jego użykownicy zazwyczaj potrzebują światła a nie IS.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Zablokowany

Domyślnie

zdjęcia z 70-200 4.0 są takie płaskie,brzydkie-takie jakieś bezpłuciowe-podpinasz 2.8 i nagle zdjęcie robi się trójwymiarowe-pierwszy plan odcina się od reszty-odstawiasz 4.0-już go nie chcesz

Domyślnie

marfot ma racje. Ludzie nie pozbywaja sie tego szkla, bo jest zle, ale dlatego, ze zazwyczaj pojawia sie okazja w ramach naturalnej tendecji przedgwiazdkowej, zamienic je na cos o oczko wyzej. Czyli albo z IS albo z f/2.8 albo ze wszystkim razem. I co ciekawe, jest to proces dosc cykliczny. Jak znam zycie, nastepny taki skok nastapi przed wakacjami
    Ostatnio edytowane przez VomitroN ; 28-11-2009 o 04:00
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    znowu pełno 70-200/4 na giełdzie...teraz jakieś 10 sztuk...dlaczego?

tak - wiem, że był nawet taki wątek o podobnym tytule i go przeczytałem, ale...zboczył na inne tematy, i dlatego pozwoliłem go sobie nie wykopywac z przyzwoitosci ;-)
    Świadome i bezczelne łamanie 3. Punktu Regulaminu?
    Nie rób tak więcej .

http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3

"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

Nawet jeśli ci się wydaje że zboczył z tematu - to Twoje zdanie go na właściwe tory z powrotem sprowadzić zamiast zaśmiecać forum entym wątkiem na ten sam temat .

Uprawnienia umieszczania postów