Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Przesiadka z nikona d60 na...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Możesz też rozważyć zakup Pentaxa K7 - do celów o których piszesz (szczególnie w kontekście używania szkieł manualnych) może być jak znalazł.

Co do zmian cen to mało kto będzie się teraz bawił we wróżkę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mi sie wydaje, ze jak ze wszystkim (telefony, ipody i inne podobne)
    Czyli przed świętami pełno promocji w sklepach dla idiotów i podobnych, co nie do końca może oznaczać zakup poniżej normalnej ceny rynkowej.

psycho144
    Guest

Domyślnie

niby same promocje przed swietami... a ceny i tak dalej takie same...
    Pamieta ktos moze jak sie zmieniala cena mniej wiecje od wprowadzenia canona 50d ?
    Co do pentax'a - podoba mi sie , ale wole nikona/canona bo z szklami to roznie bywa w tym systemie.

Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie kupienie na jakis wyprzedazach po nowym roku - tak jak kupilem swojego d60+ kit vr za 1300 lub 1400zl :P w MM spoooory czas temu

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    Co do pentax'a - podoba mi sie , ale wole nikona/canona bo z szklami to roznie bywa w tym systemie.
    Ale co jest z nimi nie tak? Kitowe to mega przepaść w stosunku do tego co oferuje Canon (tu w szczególności) czy Nikon. Lepsze też znajdziesz. Do tego całe stada manualnych stałek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar dariusz_32

Domyślnie

Sam się zastanawiam nad wyborem D90+18-105VR albo 50D. Ale wydaje mi się, że powinieneś się zdecydować jakie pieniądze chcesz docelowo zainwestować w sprzęt. Nikon ma znacznie ciekawszą ofertę szkieł dla amatorów, lepiej też podobno współpracuje z Tamronem i Sigmą. Canon ma rewelacyjne L-ki, ale to już nie ta kasa...

psycho144
    Guest

Domyślnie

cholera
    trza dorwac gdzies sklep na slasku w ktorym maja na miejscu d90 i 50d...
    D90 cenowo mi sie bardziej podoba, ale technicznie 50d... i masz tu czlowieku ciezki wybor...

Jedna rzecz w canonie mnie zdziwila - brak pomiaru ostrosci w szklach manualnych - no ale coz - mam zamiar tylko kupic dwa szkal tego typu - samyanga 8mm w ktorym af nie jest potrzebny i 85mm samyanga - chociaz zobacze czy nie starczy na canonoa z af.

Wiec dalej podtrzymuje moje wczesniejsze pytanie odnosnie zmiany przebiegu ceny i przewidywania :P

BTW
    wiadomo cos o wprowadzeniu 60d ? wtedy cena 50d powinna znacznie spac

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    Jedna rzecz w canonie mnie zdziwila - brak pomiaru ostrosci w szklach manualnych - no ale coz - mam zamiar tylko kupic dwa szkal tego typu - samyanga 8mm w ktorym af nie jest potrzebny i 85mm samyanga - chociaz zobacze czy nie starczy na canonoa z af.
    Jest jak sobie kupisz przejściówkę z dandelionem (układ który uruchamia potwierdzenie ostrości).
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Skylines
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja zrobiłem przesiadkę z C400D na C50D chociaz słyszałem dużo dobrego o D300...natomiast C50D cenowo wyglada lepiej i ciągle spada...gdybym teraz się zastanawiał to chyba bym pomyslał nad 7D...lub D300 )) Ale na razie 50D daje radę
    EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

psycho144
    Guest

Domyślnie

d300 jest aparatem idaelnym na moje potrzeby - tylko cena za nowke jest zbyt duza ! za uzywke d300 mozna miec 50d + pare stow zaosczedzonych.
    Idac takim tokiem myslenia to najlepiej d700 brac

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów