Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Przesiadka z nikona d60 na...

Mieszany widok

psycho144
    Guest

Domyślnie

niby same promocje przed swietami... a ceny i tak dalej takie same...
    Pamieta ktos moze jak sie zmieniala cena mniej wiecje od wprowadzenia canona 50d ?
    Co do pentax'a - podoba mi sie , ale wole nikona/canona bo z szklami to roznie bywa w tym systemie.

Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie kupienie na jakis wyprzedazach po nowym roku - tak jak kupilem swojego d60+ kit vr za 1300 lub 1400zl :P w MM spoooory czas temu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    Co do pentax'a - podoba mi sie , ale wole nikona/canona bo z szklami to roznie bywa w tym systemie.
    Ale co jest z nimi nie tak? Kitowe to mega przepaść w stosunku do tego co oferuje Canon (tu w szczególności) czy Nikon. Lepsze też znajdziesz. Do tego całe stada manualnych stałek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar dariusz_32

Domyślnie

Sam się zastanawiam nad wyborem D90+18-105VR albo 50D. Ale wydaje mi się, że powinieneś się zdecydować jakie pieniądze chcesz docelowo zainwestować w sprzęt. Nikon ma znacznie ciekawszą ofertę szkieł dla amatorów, lepiej też podobno współpracuje z Tamronem i Sigmą. Canon ma rewelacyjne L-ki, ale to już nie ta kasa...

psycho144
    Guest

Domyślnie

cholera
    trza dorwac gdzies sklep na slasku w ktorym maja na miejscu d90 i 50d...
    D90 cenowo mi sie bardziej podoba, ale technicznie 50d... i masz tu czlowieku ciezki wybor...

Jedna rzecz w canonie mnie zdziwila - brak pomiaru ostrosci w szklach manualnych - no ale coz - mam zamiar tylko kupic dwa szkal tego typu - samyanga 8mm w ktorym af nie jest potrzebny i 85mm samyanga - chociaz zobacze czy nie starczy na canonoa z af.

Wiec dalej podtrzymuje moje wczesniejsze pytanie odnosnie zmiany przebiegu ceny i przewidywania :P

BTW
    wiadomo cos o wprowadzeniu 60d ? wtedy cena 50d powinna znacznie spac

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    Jedna rzecz w canonie mnie zdziwila - brak pomiaru ostrosci w szklach manualnych - no ale coz - mam zamiar tylko kupic dwa szkal tego typu - samyanga 8mm w ktorym af nie jest potrzebny i 85mm samyanga - chociaz zobacze czy nie starczy na canonoa z af.
    Jest jak sobie kupisz przejściówkę z dandelionem (układ który uruchamia potwierdzenie ostrości).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów