Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 140

Wątek: Sigma 20/1.8 vs Sigma 24/1.8 vs Canon 20/2.8

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Przypomniejce mi na PM pod koniec nastyepnego tygosnia to wam jakies sampelki zapodam pojdziemy i zrobimy testy. Jak chcecie to moge porownac z innymi szklami L seri w tych samych warunkach (ze statywu porobie) tak na 1.8, 2.0, 2.2
    Dzięki mor_feusz. Jak nie zapomnę to przypomnę
    Gdybyś mógł wrzucić jakieś sample z deesa na otwartych przysłonach to byłoby super.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

dam rade. Wczoraj wywalilem sample, ktore w sklepie robilismy. tam glownie 1.8 do ~4 robilem. Jak sie dorwe (a sprawdze na 1DMkIII, 1DsMKIII, oraz moim ukochanym 350D) - zapodam wszystkie. Jak bedzie tego za duzo - to wysle jakie dostep na PM (lub na forum). Musze sie tylko dorwac do "wolnego czasu" . teraz piatek/sob/niedziela - mam znajomych, W przyszlm tygodniu od wtorku przez 2tyg amm tesci. Tak wiec jestem troche zajety. Jak bede mial pare godzinek wolnego to napewno wyciagne kumple i postaramy sie cos popykac. Niestety nie bede mial dostepu do scian i linijek. Bedzie to park czy cos takiego, jacys ludzie, kwiatki - ogolnie "bez sensu pykane zdjecia".

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Niestety nie bede mial dostepu do scian i linijek. .
    Jedno szczęście Interesują mnie zdjęcia "z życia". Cokolwiek byle nie linijki i ściany.

Coś już napisał
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Londyn noca z 1Ds Mark III. Czas 1\20 f1.8!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Londyn noca z 1Ds Mark III. Czas 1\20 f1.8
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    fotka nr.2 Czas 1\15 f1.8
    Ostatnio edytowane przez Pol ; 07-03-2009 o 22:49 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Odgrzewam temat. Czy wsrod uzytkownikow pojawily sie jakies nowe opinnie?
    Znalazlem temat Przemka Bialka o tej sigmie 20 i ludzie wypowiadaja sie dosc negatywnie na temat AF'a.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ja od miesiąca praktycznie nie odpinam 24 1.8 od 40D. Niestety AF przejawia charakterystyczną dla wielu Sigm przypadłość - pudłuje (1/4 zdjęć). Mi to nie przeszkadza - ostrzę najczęściej manualnie, a obrazek z niej jest piękny (moim zdaniem niewiele ustępuje 24L, a na pewno nie tyle, żeby dopłacić 4 razy więcej kasy).
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 29-04-2009 o 09:14
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

20:1.8 - piekne szklo, ostre jak zyletka od f2.2, uzywalne f1.8 , piekna plastyka, AF trafia podobnie jak i w 24L, tyle ze glosny jak prosiak i wolniejszy znacznie. Ale zdecydowanie polecam.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Sigma 20 1.8 fajne szkiełko..tylko to cholerne pudłowanie :-(. Miałem zapięte na body na chwil kilka i nie radził sobie za dobrze... a co do jakości to może kwestia sztuki ale z tego co pamiętam to ostro było dopiero od około 2,2 - 2,8, ale tak czy siak kupiłbym to szkło bez wachania gdyby nie fakt słabego AF.
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 29-04-2009 o 13:19
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

tylko to cholerne pudłowanie
    co Ty czleku pierdzielisz? do czego to porownujesz? do 24-105 ciemnego jak d...a wiadomo kogo? porownujesz jasne szklo 1.8 z pudlowaniem, to porownaj do np. 24L
    Ciemne szkla maja to do siebie , ze trafiaja zawsze. A jasne juz nie..

Od siebie dodam, ze 24L pudluje mniej wiecej podobnie. Wina nie lezy po stronie szkla , a w puszcze. Jak zapinasz toto na 5d albo podobe, to sie nie dziw.

Poza tym, trzeba kumac zasade dzialania AF, wtedy latwiej mierzyc w co chcesz...
    Sam przeskoczylem z 20:1.8 na 24L i moge powiedziec tyle. Zyskalem jedna dzialke, bo 24L jest ostre od 1.6, sigma od 2.2. Pieknie.
    Zyskalem tez cichy AF. nie buczy, nie rzezbi.
    I to tyle.
    Stracilem szerszy kat, stracilem piekne flarowanie w kontrolowanych warunkach.
    Cos za cos...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

W ubiegłym roku pracowałem na Canon 20mm F2.8 podpiętym pod 40D, powiem krótko rewelacja. Ostrośc, kontrasty, plastyka zdjęć. Pewne i szybko ostrzył. Po przejściu na ff 20-tkazrobiła się za szeroka

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów