Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 140

Wątek: Sigma 20/1.8 vs Sigma 24/1.8 vs Canon 20/2.8

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Fajne światło, fajna ogniskowa. Co do wad:

1. wolny autofocus,
    2. głośny autofocus,
    3. nie trafiający autofocus,
    4. ciężar i rozmiary.

Do reportażu (szybkiego robienia zdjęć) to niestety raczej ciężko je stosować.

Generalnie, jak już wyostrzy dobrze, to jakość zdjęć bardzo ok, nawet na pełnej dziurze. Jak wrócę do domu, to może wrzucę kilka sampli.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Coś już napisał Awatar kml
    Miasto
    z księżyca

Domyślnie

Ja również posiadam dane szkło i jestem z niego zadowolony. Moze i autofocus jest głośnawy i niezbyt szybki ale zdjęcia rekompensują chałas i szybkość.
    Za te pieniądze to dobry szerokas
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Zapomniałem, że mam coś takiego na stronie - http://www.bakulik.pl/informacje.php...t=sigma_20_1.8 - może pomoże.

Cytat Zamieszczone przez kml Zobacz posta
    chałas
    Ojjj...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

A jak to cacuszko sprawuje sie na pełnej klatce ( rogi ) ??

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Używam na 5d. Głównie na pełnej dziurze i w okolicach.
    Rogi są bardziej miękkie od środka rzecz jasna.
    Ale zdecydowanie da się z tym zyć.
    Powiem więcej. Mój egz. jest jakoś dziwnie rozjechany bo prawy kraniec ostrzy inaczej niż lewy. Olewam to bo w codziennej pracy to w ogóle nie przeszkadza. Wyszło to przypadkiem po czym przetestowałem, potwierdziłem wadę i... żyję

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

A możesz podesłac jakieś zdjęcie na f: 1,8 f:2,8 i powiedzmy na f:8 ??

Domyślnie

Mam do spylenia bardzo dobrą wersje 20 1.8. Używałem ją bardzo długo, jeśli ni ejest diabelnie ciemno, to AF daje rade, używałem także przy reportażu. Po prostu trzeba umieć ją używać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Odswiezam z pytaniem , ma ktos Sigme 20 1.8 ? Jak sie sprawuje z ff ? Dziala znosnie AF czy porazka ?

Moze porownanie od 28 1.8 Canona ? ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Odswiezam z pytaniem , ma ktos Sigme 20 1.8 ? Jak sie sprawuje z ff ? Dziala znosnie AF czy porazka ?

Moze porownanie od 28 1.8 Canona ? ;]
    odświeżam temat
    interesuje mnie jak to szkło działa z 5D
    sample mile widziane

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z 5D to nie powiem. W zeszla sobote z jednym forumowym kolega bylismy w sklepie i Sigma zostala zakupiona. Niestety uzywana bedzie z 1Ds MK III oraz 1D MK III
    1wsze wrazenia. Zle nie jest z AF. "dosc szybki", znacznie szybszy niz z 350D na Marku. Jest tak. Podczepione szklo, f1.8, "bz", "pip" i gotowe do strzalu (szkla Canon'a sa cichutkie. Sigma nie jest taka zla. "prawie nie slyszalna" - zreszta co sie dziwic - szerokie szkielko , pare metrow i juz nieskonczonosc). Jak bylismy w sklepie to wzelismy laptopa i sprawdzilismy jakosc zdjec (nie cegielki) - gosciu ze sklepu powiedzial - wezcie szklo i trzaskajcie zdjecia. Najpierw kolega (wlasciciel) poszedl, potem ja.
    AF - trafia - naprawde daje rade. W porownaniu do 85L to "rakieta" - szybciutki "bz"yczek i af trafiony. Powtarzalnosc AF - jak najbardziej (w sklepie nie bylo jasno a trafial tam gdzie powienien). Na 1.8 nie jest to zyleta - ale jakosc znosna - po leciutkim przymknieciu - nic dodac nic ujac - bdb szklo. W ten weekend (po paru dniach) mielismy testowac i moze pare sampelkow w zakresi 1.8 - 4.0 zarzucic ale ja niestety nie moge. Mam gosci, kolega pracuje. Przypomniejce mi na PM pod koniec nastyepnego tygosnia to wam jakies sampelki zapodam pojdziemy i zrobimy testy. Jak chcecie to moge porownac z innymi szklami L seri w tych samych warunkach (ze statywu porobie) tak na 1.8, 2.0, 2.2

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów