Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 114

Wątek: Drukarki do zdjęć!!!

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zgadzam się jak drukowanie fotki to epson ale teraz właśnie dostałem do testów HP 8250 i też całkiem przyjemne wrażenia (no może poza tym, że tusz wstarcza na 15 arkuszy A4) ale tylko jasno niebiosko-zielony i jasnoróżowy
    Coś tam jest do pstrykania

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

epson ma waadę nie wiem jak inne ale jak przez 2-3 miesiąca raz zdażyło mi sie jeszcze na epsonie 1200 a3 nie drukować to dysze pozasychały pomimo że tusz był i bardzo się zeźliłem, myślałem teraz żeby dokupić R2400 ma matowy black fajnie wychodzi przy reprodukcjach starych fotografii , spodobało mi się u kolegi , i jak uda mi się czasem zrobić coś ostrego i fajnego to nie musze latac do labu. A co do tuszu to 15 a4 to ograniczona ilośc coś spercjaliści od marketingu przekombinowali, tak jak z kolorowym laserem laser 1100 z tonerem a 1500stron color a tonery do uzupełneinia 1500zł heh

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wyciagam watek bo szukam wlasnie drukarki. Ma byc do wszystkiego - w tym do zdjec.. w znacznej wiekszosci czarno-bialych.. o ile nie wydrukow wielko-formatowych do dobrej jakosci previewek i stykowek ~A4

Do wyboru:
    Canon iP5200 - 560zl
    Canon iP4200 - 370zl
    HP PSC 8050 - 463zl
    HP PSC 8250 - 529zl

Jakies faworyty? Stosunek cena/jakosc? Czy moze jedna z nich jest bezkonkurencyjna w stosunku do reszty?

A moze cos z Epsona w tej granicy cenowej (400-600zl)?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem cena Pixmy 4200 jest teraz taka, że grzech nie kupić. Trochę tak jak 20D :-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Troche niesmialo zerkam na tego HaPeka 8250.. nie wiem czy slusznie? Zdaje sie byc najbardziej "wypasiony" .. pozostaje jeszcze kwestia jak to w praniu sie sprawdza? Narazie czytam jakis text na pclab'ie.

edit:
    Hm.. no i jeszcze EPSON R300 za 480zl. HP po przeczytanym tescie zdaje sie wypadac srednio. Podobno niektore (czyt. drogie) Epsony posiadaja 3 tusze do koloru czarnego.. Czy w tym przedziale cenowym (max600zl) sa takie drukarki?

edit:
    Poczytalem na pl.rec.foto i chyba chce R800 Tylko ta cena.. ech.. ale z tego co widzialem jakosc wydrukow raczej nie do pobicia (musial bym z gripa zrezygnowac)

edit:
    No i w podobnej cenie do R800 jest tez Canon iP8500 ... A juz wogle fajnie bylo by miec mozliwosc druku A3...

Kuzwa.. ciagle cos trzeba wybierac

Bywalec

Domyślnie

Kupiłem się kilka dni temu R1800, na razie testuję. Jakość wspaniała ale mam
    marne porównanie ponieważ wcześniej nie drukowałem właściwie fotografii,
    mam canona 6000. Wydruk szybki i super ładny, muszę jakoś skalibrować monitor. I w najbliższej przyszlości dobrać jakieś papiery oraz w dalszej przyszlości wybrać system stałego zasilania ale nie mogę znaleźć opisu jaki tusz dobrać aby nie zapychać dysz.
    Marek
    ============

Domyślnie

Czacha, jeżeli chcesz drukować cz-b to chyba tylko epson z trzema czarnymi tuszami - prawda jest taka, że właśnie na cz-b druku wykłada się większość drukarek. W kolorze poderzewam, że nie widać znaczącej różnicy pomiędzy wymienionymi przez Ciebie drukarkami.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Czacha, jeżeli chcesz drukować cz-b to chyba tylko epson z trzema czarnymi tuszami - prawda jest taka, że właśnie na cz-b druku wykłada się większość drukarek. W kolorze poderzewam, że nie widać znaczącej różnicy pomiędzy wymienionymi przez Ciebie drukarkami.

Takie warunki , b.dobry czarno-biały wydruk, spełnia drukarka Epsona
    R2400 ma 3 tusze czarne ale cena ............... .
    Marek

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Maksymalnie na co sobie moge pozwolic to Epson R800 lub Canon iP8500.

Pojezdzilem dzis po sklepach z drukarkami ale nikt nie jest w stanie wykonac mi druku probnego.. aby to zrobic, musze najpierw kupic drukarke - ale co, jak mi sie nie spodoba?

A moze bez sensu wydawac tyle i skupic sie na tych tanszych, czyli Canon iP4200, iP5200 lub R300 Epsona?

Sam nie wiem..

Domyślnie

jeżeli będziesz koniecznie potrzebował, mam jeszcze dwie próbki tego samego obrazka (testowego) z ip4200 i ip5200 (kiedyś jeździli po polsce, żeby sobie ludzie (edit: zdjecia rodzinki podrukowali). Niestety tylko 10x15. Ale wg mnie różnica w jakości żadna - co nie dziwi, biorąc pod uwagę, że 5200 od 4200 odróżnia jedynie prędkość drukowania.

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów