Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 114

Wątek: Drukarki do zdjęć!!!

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    To ja poczekam na Wasze wrażenia i powrót żony celem akceptacji zakupów ;-)
    Dzis do mnie przyjechala. Pierwsze wrazenia sa takie:
    - Szybki skurczybyk. Nawet w trybie duplex tekst drukuje bardzo szybko. Fotki 10x15 tez (w ciagu kilkunastu sekund)
    - Dwa podajniki do papieru wiec nie trzeba przekladac papieru jesli sie uzywa roznego rodzaju
    - Dosc mala, zgrabna i dosc cicha

Poniewaz jeszcze nie dostalem zamowionego papieru to mialem pod reka tylko 5 arkuszy 4x6" (10x15cm) ktore przyszly z drukarka. Zadrukowalem wszystkie testowa fotka (trudna scena nocna z wysokim kontrastem i dziwnym oswietleniem - portret przy lekko zielonym swietle). Niestety nie jest idealnie. Najpierw wydruki mialem za czerwone, potem za zielone i ciagle kontrast za wysoki.

Najlepszy wynik - fotka z sRGB, color managmement przez drukarke w trybie perceptual, color correction w sterowniku przez ColorSync (technologia Apple'a) z profilem IP4200 SP2. Idealnie nie jest ale moze byc. Bede testowal dalej.

A swoja droga - jak Wy ustawiacie profil? Kowertujecie tez fotke do CMYK czy zostawiacie w sRGB?

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    A swoja droga - jak Wy ustawiacie profil? Kowertujecie tez fotke do CMYK czy zostawiacie w sRGB?
    Zostawiam sRGB. Tyle, ze wszystkie mozliwe urzadzenia do obrazowania mam ustawione na ten sam profil (monitor, skaner, drukarka, soft do obrabiania zdjec).
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niestety nie jest idealnie. Najpierw wydruki mialem za czerwone, potem za zielone i ciagle kontrast za wysoki.
    mam podobne pierwsze wrażenia. Czy drukowałeś przez PS czy Canon Easy Print Tool? To drugie włącza wszystkie poprawiające opcje w ustawieniach drukarki, i to one dają fioletowy zafarb. Jak wyłączyłem to przy drukowaniu spod PS wyszło OK.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

flopio
    Guest

Domyślnie

Witam

Od paru dni posiadam ip5000. Szybka, cicha, ale jednak nie radzi sobie z wszystkimi fotami. Na razie drukowalem przez easy photo print, nie probowalem bezposrednio z photoshopa. Dzis wieczorem kolejne proby. Mozliwe, ze nie udaly mi sie wydruki, bo eksperymentowalem z niefirmowym papierem na profilach dla canonowskiego papieru. Nie wiem na razie jak z PS zrobic wydruk bez marginesow-da sie tak w ogole? Albo czy z easy photo print jest mozliwosc druku na niefirmowym papierze? Jesli chodzi o wydajnosc, po 6 wydrukach a4 i kilku 10x15 zauwazylem minimalny ubytek zoltego atramentu. Spodziewam sie, ze bedzie bardzo wydajna. Zreszta na www.tomshardware.pl jest porownnie 8 drukarek i canony wychodza najtaniej w eksploatacji pod kazdym wzgledem.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzis do mnie przyjechala. Pierwsze wrazenia sa takie:
    - Szybki skurczybyk. Nawet w trybie duplex tekst drukuje bardzo szybko. Fotki 10x15 tez (w ciagu kilkunastu sekund)
    - Dwa podajniki do papieru wiec nie trzeba przekladac papieru jesli sie uzywa roznego rodzaju
    - Dosc mala, zgrabna i dosc cicha
    no cicha faktycznie, ale pamiętaj że możesz jeszcze włączyć tryb cichy/nocny i będzie jeszcze cichsza :-o

mam pytanie: czy w tych nowych modelach (4200, 5200 itp. itd.) rozwiązano problem chowania (gdzieś w drukarce) tego podajnika do drukowania płyt CD??

bo mnie zawsze wqrza jak go muszę szukać gdzieś po półkach i pudełkach, gdy chcę druknąć płytkę...
    pozdro.,
    m.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    mam pytanie: czy w tych nowych modelach (4200, 5200 itp. itd.) rozwiązano problem chowania (gdzieś w drukarce) tego podajnika do drukowania płyt CD??
    Rozwiazano i to tak skutecznie ze podajnik jest calkowicie ukryty przed uzytkownikiem. I to do tego stopnia ze nie da sie go znalezc w komplecie z drukarka! Po prostu go nie ma. Oczywiscie tylko w wybrakowanej amerykanskiej wersji ktora posiadam (Nie dali tej opcji ze wgledow licencyjnych. Dlaczego? Nie wiem.). Wersja europejska ma podajnik. Zapytaj Kubamana jak to wyglada.

P.S. Jakos brak opcji drukowania CD mi zupelnie nie przeszkadza. Przestalem praktycznie uzywac CD. Od czego jest siec...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rozwiazano i to tak skutecznie ze podajnik jest calkowicie ukryty przed uzytkownikiem. I to do tego stopnia ze nie da sie go znalezc w komplecie z drukarka! Po prostu go nie ma. Oczywiscie tylko w wybrakowanej amerykanskiej wersji ktora posiadam (Nie dali tej opcji ze wgledow licencyjnych. Dlaczego? Nie wiem.). Wersja europejska ma podajnik. Zapytaj Kubamana jak to wyglada.
    he, he, no tak, to że w stanach - ze względu na (chore?) prawo patentowe - canon nie potrafi drukować na CD, to wiem. to może kupić tu w serwisie taki podajnik i ci podesłać? ;-)

a na wypowiedź kolegi Kubamana oczywiście nadal liczę...

P.S. Jakos brak opcji drukowania CD mi zupelnie nie przeszkadza. Przestalem praktycznie uzywac CD. Od czego jest siec...
    zgadzam się, praktyczne znaczenie już nie jest duże, choć o backupach DVD z nadrukiem dla porządku (wiesz, tu jest poznań) nie zapomniajmy.

natomiast z marketingowego punktu widzenia płyta CD z firmowym nadrukiem dodana do np. materiałów szkoleniowych nadal robi bardzo miłe wrażenie. wiem, bo właśnie sobie druknąłem 34 płyty na jutro (i muszę powiedzieć, że poszło to nadzwyczaj szybko, ta PIXMA to dobra drukarka jest)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Drukarki oprocz braku podajnika w zestawie maja modyfikowany firmware, wiec to troche wieksza przerobka. Choc jak by dorwac jeszcze tanio plytke z elektronika... hehehe

Pisalem ze Pixmy rulez? No!
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    a na wypowiedź kolegi Kubamana oczywiście nadal liczę...
    niestety nie rozwiązali
    chyba że nie będizesz korzystał z dolnego podajnieka papieru, wtedy się tam zmieści ..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

eeeeeeee nie żebym nie lubił canonów, ale zawsze drukowanie zdjęcia=EPSON

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów