a na jakim papierze drukujesz? bo papier canona (a tylko na nim super - mi - wychodzą fotki) to minimum 1zł za 10x15, więc jak tu zejść do 35 gr za 15x21??Zamieszczone przez srad
a na jakim papierze drukujesz? bo papier canona (a tylko na nim super - mi - wychodzą fotki) to minimum 1zł za 10x15, więc jak tu zejść do 35 gr za 15x21??Zamieszczone przez srad
pozdro.,
m.
ale wtedy też ciężko - nawet na oryginalnym tuszu - wejść powyżej 20gr za 10x15
przy okazji pytanie do uzytkowników drukarek PIXMA: czy wam dobrze pokazuje się poziom tuszów?
pozdro.,
m.
Poziom zmienia sie dosyc skokowo... Raczej to wyglada jak kontrolka rezerwy... Duzo przez dlugi czas a potem nagle minimum i za niedlugo nic... Ale poniewaz pojemniki sa przezroczyste i w kazdej chwili mozna precyzyjnie sprawdzic ile czego wskaznik programowy nie ma dla mnie wiekszego znaczenia...
...
no to ok, dzięki za info, u mnie jest dokładnie tak samo.Zamieszczone przez KuchateK
pozdro.,
m.
35gr to koszt samego druku na zamiennikach gehy do tego papier, czyli wychodzi ok 1,35-1,40 za 15x21
Ostatnio edytowane przez srad ; 27-09-2005 o 10:12
Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000
Pozwolę sobie odświeżyc wątekKuchatek, masz już może jakieś szacunki co do kosztów druku (najlepiej A4) w Twojej drukarce? Po ostatnich zakupach cartridge'owych do mojej HP PSC 2410 zaczynam się odrobinę zastanawiać nad "zmianą systemu" na jedyny słuszny
- a konkretniej nad Pixmą 4200, którą można w tej chwili kupić za relatywnie nieduże pieniądze.
to troche dziwne chyba drukowac nie umiesz , bo ja ostatnio zakupilem papierZamieszczone przez mxw
w Niemczech za ok 6E za 100sz 10x15cm 240g/m2 - jakas tam firma sobie
i A4 15szt za 2E (promocja) 210g/m2 - ta sama firma i powiem szczeze
to roznicymiedzy oryginalnym canona w zestawie z drukrka (pixma 3000) nie bylo
bynajmniej nierozpoznawalna
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
No to ja też zadam nurtujące mnie pytanie. Jakiś czas temu widziałem człowieka drukującego na jakiejś drukarce Epsona w ten sposób, że do katridża miał doprowadzoną rurkę z plastikowego 2,5L baniaka z czarnym atramentem. Powiedział mi, że "odrobinę oszukując" drukarkę może zdecydowanie obniżyć koszty druku dla zdjęć czarno-białych. Zdjęcia widziałem i były bardzo OK, sprzedawał je po stówce i szły jak świerze bułeczki :eek:
EDIT: zaraz, nie zadałem pytania: czy ktoś wie jaka to mogła być drukarka i ile kosztuje taki baniak?
Nie jestem pewien ale to mogl byc jakis epson...Zamieszczone przez Kubaman
A na serio, to tak sie da nie tylko z czarnym. Kilka linkow w temacie:
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_69473.html
http://www.gelex.com.pl/index3.html
http://www.inksupply.com/cobra.cfm
- Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
- Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !
Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null