Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Drukarki do zdjęć!!!

Coś już napisał

Domyślnie Drukarki do zdjęć!!!

Czy ktos moglby mi polecic jakas drukarke do zjdec? Mam na nia 1000 zl. Zalezy mi zeby drukowala do A4. No i oczywiscie najlepsza jakosc.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

HP 5150 - też daje radę, nie mam zastrzeżeń, papier xeroxa

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Tak. CANON PIXMA iP5000 to b. dobry sprzęt. Stosunkowo duża prędkość druku. Wysoka rozdzielczość. 5 atramentów, kropla 1 pl.
    Jest jeszcze PIXMA iP8500 na osiem atramentów, ale to już cena ok. 1500 zł.
    Ja mam iP4000 i jestem z niej bardzo zadowolony.

Domyślnie

2 pl i rozdzielczośc 4800x1200 dpi. Tu masz opis: http://www.canon.pl/produkt/kategori...000,p,370.html

W tym przedziale cenowym ciekawy może być również Epson Stylus Photo R300. Ma 6 atramentów, kropla 3pl. ( http://www.epson.pl/product/printer/...r300/index.htm )
    Rozważałem też zakup tego epsona, ale w końcu kupiłem Pixmę iP4000. Dla mnie ważna była prędkość druku (w najwyższej rozdzielczości epson jest sporo wolniejszy). O ile dobrze pamiętam to epson ma też jakiś przeźroczysty "utrwalacz" do czarnego koloru, który trzeba włączyć przy druku na papierze foto (tak mi się wydaje).

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Polecam iP5000, co ciekawe, na papierze A4 emtec`a wydruki wychodza w takiej jakosci ze szczena opada, trudno odroznic od odbitek z labu.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

A jak wyglada sprawa eksploatacji w PIXMA'ch? Na ile wydrukow A4 starczaja srednio pojemniki z tuszem i czy jest mozliwosc napelniania ich?

Domyślnie

Równierz polecam HP 5150.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    A jak wyglada sprawa eksploatacji w PIXMA'ch? Na ile wydrukow A4 starczaja srednio pojemniki z tuszem i czy jest mozliwosc napelniania ich?
    Pixmy mają każdy atrament w osobnym pojemniczku, więc można je wymieniać niezależnie od zużycia pozostałych.
    Są to proste pojemniczki bez żadnych chipów, ale drukarka wykrywa, że kończy się atrament.
    Wg producenta przy 5% pokryciu to coś pod 500 str. (dla każdego z kolorów osobno rzecz jasna)
    Drukarka posiada 2 zasobniki z kolorem czarnym. Jeden z nich jest większy i jest używany przy druku np. tekstu.
    Cena 1 oryginalnego kardridża (1 kolor) to ok. 40 zł. Ja używam zamienników Jettec (które mają podobno 30% więcej atramentu niż oryginały) za cenę 25zł.
    Ja nie widzę różnicy w kolorystyce zdjęć wydrukowanych oryginałami i tymi zamiennikami.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

I to mi sie podoba :-) Precz z HP!
    Chyba juz czas moja 970cxi poslac na zlom ...koszty eksploatacji HP sa chore w porownaniu z Canonem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    koszty eksploatacji HP sa chore w porownaniu z Canonem.
    Pojemniczki do Pixmy nie posiadają głowicy, przez to są tańsze. Nie mam pojęcia, jaka jest żywotność głowicy, ale chyba spora (?). Drukarka ma opcję czyszczenia głowicy, gdyby coś się przypachało .
    Wymiana głowicy, to chyba koszt ok. 300 zł.
    Ale z tego co słyszałem to najczęściej wymiana głowicy następuje wskutek złego jej użytkowania. Ważne jest, żeby nie dopuścić do zaschnięcia atramentu w głowicy. Tzn. nie można zostawić na dłuższy czas głowicy bez wkładów atramentowych, bo wtedy resztki atramentu zaschną i głowica do wymiany.

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów