Zgadzam się jak drukowanie fotki to epson ale teraz właśnie dostałem do testów HP 8250 i też całkiem przyjemne wrażenia (no może poza tym, że tusz wstarcza na 15 arkuszy A4) ale tylko jasno niebiosko-zielony i jasnoróżowy![]()
Zgadzam się jak drukowanie fotki to epson ale teraz właśnie dostałem do testów HP 8250 i też całkiem przyjemne wrażenia (no może poza tym, że tusz wstarcza na 15 arkuszy A4) ale tylko jasno niebiosko-zielony i jasnoróżowy![]()
Coś tam jest do pstrykania
epson ma waadę nie wiem jak inne ale jak przez 2-3 miesiąca raz zdażyło mi sie jeszcze na epsonie 1200 a3 nie drukować to dysze pozasychały pomimo że tusz był i bardzo się zeźliłem, myślałem teraz żeby dokupić R2400 ma matowy black fajnie wychodzi przy reprodukcjach starych fotografii , spodobało mi się u kolegi , i jak uda mi się czasem zrobić coś ostrego i fajnego to nie musze latac do labu. A co do tuszu to 15 a4 to ograniczona ilośc coś spercjaliści od marketingu przekombinowali, tak jak z kolorowym laserem laser 1100 z tonerem a 1500stron color a tonery do uzupełneinia 1500zł heh
Wyciagam watek bo szukam wlasnie drukarki. Ma byc do wszystkiego - w tym do zdjec.. w znacznej wiekszosci czarno-bialych.. o ile nie wydrukow wielko-formatowych do dobrej jakosci previewek i stykowek ~A4
Do wyboru:
Canon iP5200 - 560zl
Canon iP4200 - 370zl
HP PSC 8050 - 463zl
HP PSC 8250 - 529zl
Jakies faworyty? Stosunek cena/jakosc? Czy moze jedna z nich jest bezkonkurencyjna w stosunku do reszty?
A moze cos z Epsona w tej granicy cenowej (400-600zl)?
Moim skromnym zdaniem cena Pixmy 4200 jest teraz taka, że grzech nie kupić. Trochę tak jak 20D :-)
Troche niesmialo zerkam na tego HaPeka 8250.. nie wiem czy slusznie? Zdaje sie byc najbardziej "wypasiony" .. pozostaje jeszcze kwestia jak to w praniu sie sprawdza? Narazie czytam jakis text na pclab'ie.
edit:
Hm.. no i jeszcze EPSON R300 za 480zl. HP po przeczytanym tescie zdaje sie wypadac srednio. Podobno niektore (czyt. drogie) Epsony posiadaja 3 tusze do koloru czarnego.. Czy w tym przedziale cenowym (max600zl) sa takie drukarki?
edit:
Poczytalem na pl.rec.foto i chyba chce R800Tylko ta cena.. ech.. ale z tego co widzialem jakosc wydrukow raczej nie do pobicia
(musial bym z gripa zrezygnowac)
edit:
No i w podobnej cenie do R800 jest tez Canon iP8500 ... A juz wogle fajnie bylo by miec mozliwosc druku A3...
Kuzwa.. ciagle cos trzeba wybierac![]()
Kupiłem się kilka dni temu R1800, na razie testuję. Jakość wspaniała ale mam
marne porównanie ponieważ wcześniej nie drukowałem właściwie fotografii,
mam canona 6000. Wydruk szybki i super ładny, muszę jakoś skalibrować monitor. I w najbliższej przyszlości dobrać jakieś papiery oraz w dalszej przyszlości wybrać system stałego zasilania ale nie mogę znaleźć opisu jaki tusz dobrać aby nie zapychać dysz.
Marek
============
Czacha, jeżeli chcesz drukować cz-b to chyba tylko epson z trzema czarnymi tuszami - prawda jest taka, że właśnie na cz-b druku wykłada się większość drukarek. W kolorze poderzewam, że nie widać znaczącej różnicy pomiędzy wymienionymi przez Ciebie drukarkami.
Zamieszczone przez rysiaczek
Takie warunki , b.dobry czarno-biały wydruk, spełnia drukarka Epsona
R2400 ma 3 tusze czarne ale cena ............... .
Marek
Maksymalnie na co sobie moge pozwolic to Epson R800 lub Canon iP8500.
Pojezdzilem dzis po sklepach z drukarkami ale nikt nie jest w stanie wykonac mi druku probnego.. aby to zrobic, musze najpierw kupic drukarke - ale co, jak mi sie nie spodoba?
A moze bez sensu wydawac tyle i skupic sie na tych tanszych, czyli Canon iP4200, iP5200 lub R300 Epsona?
Sam nie wiem..
jeżeli będziesz koniecznie potrzebował, mam jeszcze dwie próbki tego samego obrazka (testowego) z ip4200 i ip5200 (kiedyś jeździli po polsce, żeby sobie ludzie (edit: zdjecia rodzinki podrukowali). Niestety tylko 10x15. Ale wg mnie różnica w jakości żadna - co nie dziwi, biorąc pod uwagę, że 5200 od 4200 odróżnia jedynie prędkość drukowania.