Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Drukarki do zdjęć!!!

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wyciagam watek bo szukam wlasnie drukarki. Ma byc do wszystkiego - w tym do zdjec.. w znacznej wiekszosci czarno-bialych.. o ile nie wydrukow wielko-formatowych do dobrej jakosci previewek i stykowek ~A4

Do wyboru:
    Canon iP5200 - 560zl
    Canon iP4200 - 370zl
    HP PSC 8050 - 463zl
    HP PSC 8250 - 529zl

Jakies faworyty? Stosunek cena/jakosc? Czy moze jedna z nich jest bezkonkurencyjna w stosunku do reszty?

A moze cos z Epsona w tej granicy cenowej (400-600zl)?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem cena Pixmy 4200 jest teraz taka, że grzech nie kupić. Trochę tak jak 20D :-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Troche niesmialo zerkam na tego HaPeka 8250.. nie wiem czy slusznie? Zdaje sie byc najbardziej "wypasiony" .. pozostaje jeszcze kwestia jak to w praniu sie sprawdza? Narazie czytam jakis text na pclab'ie.

edit:
    Hm.. no i jeszcze EPSON R300 za 480zl. HP po przeczytanym tescie zdaje sie wypadac srednio. Podobno niektore (czyt. drogie) Epsony posiadaja 3 tusze do koloru czarnego.. Czy w tym przedziale cenowym (max600zl) sa takie drukarki?

edit:
    Poczytalem na pl.rec.foto i chyba chce R800 Tylko ta cena.. ech.. ale z tego co widzialem jakosc wydrukow raczej nie do pobicia (musial bym z gripa zrezygnowac)

edit:
    No i w podobnej cenie do R800 jest tez Canon iP8500 ... A juz wogle fajnie bylo by miec mozliwosc druku A3...

Kuzwa.. ciagle cos trzeba wybierac

Bywalec

Domyślnie

Kupiłem się kilka dni temu R1800, na razie testuję. Jakość wspaniała ale mam
    marne porównanie ponieważ wcześniej nie drukowałem właściwie fotografii,
    mam canona 6000. Wydruk szybki i super ładny, muszę jakoś skalibrować monitor. I w najbliższej przyszlości dobrać jakieś papiery oraz w dalszej przyszlości wybrać system stałego zasilania ale nie mogę znaleźć opisu jaki tusz dobrać aby nie zapychać dysz.
    Marek
    ============

Uprawnienia umieszczania postów