No to pięknie... toppreise.ch 150CHF+przesyłka ;-) Ja się i tak właściwie raczej na oryginalne kartridże nastawiam, także mnie to w zasadzie rybka... W 4200 są podobno 'inteligentne' (=z chipem), ale pewnie i to się uda złamać![]()
No to pięknie... toppreise.ch 150CHF+przesyłka ;-) Ja się i tak właściwie raczej na oryginalne kartridże nastawiam, także mnie to w zasadzie rybka... W 4200 są podobno 'inteligentne' (=z chipem), ale pewnie i to się uda złamać![]()
upss, przepraszam nie zaglądam tam za często. Dzięki za informację.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ale takie "złamane" to już na pewno nie będą po 10 PLN z VAT'em ;-)Zamieszczone przez muflon
ja mam ip5000 i troche zaluje ze nie kupilem ip8500, byc moze bylo by lepiej z wydrukami, chodzi o to ze ze ip 5000 bardzo srednio radzi sobie z przejsciami kolorow na rozmazanych czesciach zdjecia, a jak ma przejsc z czarnego do jakiegos innego koloru to jest prawdziwy dramat, drugi problem to potrafi czasami tak dowalic czerwonego ze twarze wygladaja jakby byly krwia zalane (szczegolnie jesli jest wlaczony vivid)
oczywiscie drukara ma wiele zalet, ale mimo wszystko nie jest to jeszcze dopracowana sprawa
co do kosztow to jest bardzo dobrze, papier emtec 264g za 2zł/a4 w media markt + zamieniki geha 13zl/kolor w fotojoker i wydrukowanie a4 kosztuje z papierem ok 2,70 zł
z tym ze w nowej serii canona wstawili tusze bci8 a tych w fotojokorze chyba jeszcze nie ma
Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000
A wyłączyłeś automatyczną optymalizację zdjęć w preferencjach?Zamieszczone przez srad
Vivid podbija chyba zielony i czerwony, żeby zdjęcia wychodziły bardziej "atrakcyjnie". Nie dziwne więc, że przeczerwienia twarze.
Ja mam HP 7660 można je teraz dostać za grosze, zamienniki Inkteca, jak dla mnie kolorowe wydruki są rewelacyjne, ale przede wszystkim drukuję czarno -białe powiększenia A4, na dodatkowym tuszu w 3 odcieniach czerni - wygląda to jak doskonała barytowa odbitka. Polecam
no i .... kupiłem IP 4200![]()
niedługo zapodam jakieś wnioski w dziale testy.
Na razie mam sporo zabawy ..
To porownamy wrazenia. Ja tez kupilem. Jeszcze do mnie jedzie. Powinienem dostac w tym tygodniu.Zamieszczone przez Kubaman
To ja poczekam na Wasze wrażenia i powrót żony celem akceptacji zakupów ;-)
Czytając parametry obu drukarek to różnią się szybkością wydruku i ceną. Szybkość druku stron na minutę 4200/5200: w czarni 29/30, w kolorze 19/24. Pozostałe parametry typu ilość i rodzaj tuszu, gramatura papieru, rozdzielczość, itp. są identyczne.Zamieszczone przez Ramirez
Nie wiem czy warto dać 200zł więcej za ip5200.
ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |