Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 114

Wątek: Drukarki do zdjęć!!!

Mieszany widok

flopio
    Guest

Domyślnie

Witam

Od paru dni posiadam ip5000. Szybka, cicha, ale jednak nie radzi sobie z wszystkimi fotami. Na razie drukowalem przez easy photo print, nie probowalem bezposrednio z photoshopa. Dzis wieczorem kolejne proby. Mozliwe, ze nie udaly mi sie wydruki, bo eksperymentowalem z niefirmowym papierem na profilach dla canonowskiego papieru. Nie wiem na razie jak z PS zrobic wydruk bez marginesow-da sie tak w ogole? Albo czy z easy photo print jest mozliwosc druku na niefirmowym papierze? Jesli chodzi o wydajnosc, po 6 wydrukach a4 i kilku 10x15 zauwazylem minimalny ubytek zoltego atramentu. Spodziewam sie, ze bedzie bardzo wydajna. Zreszta na www.tomshardware.pl jest porownnie 8 drukarek i canony wychodza najtaniej w eksploatacji pod kazdym wzgledem.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Brak tego ekstra czarnego do drukow kolorowych nabardziej widac w ip3000. Tam rzeczywiscie jest problem z uzyskaniem dobrze nasyconych kolorow i przejsc tonalnych i wszystko najczesciej jest jak wyplowiale.
    ...

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Muszę się przynać, że nie drukowałem jeszcze zdjęć w odcieniach szarości. Czytałem gdzieś natomiast porównanie jakości wydruków z drukarek foto do odbitek z fotolabów. O ile w kolorze drukarki wypadały b. dobrze w stosunku do odbitek, to z odcieniami szarości było gorzej. Drukarki nie osiągają jeszcze takiej dynamiki kolorystycznej w szarościach, bo muszą układać raster z 1 lub 2 czarnych atramentów.

Bywalec

Domyślnie

Ja mam IP 2000 i jestem BARDZO zadowolony Szczegolnie jezeli chodzi o cene samej drukarki i tuszy do jej mozliwosci. Tak wiec wyzsze modele z oddzielnymi tuszami moga byc tylko lepsze.
    Co do drukowania zdjec. Na papierze dedykowanym pokazalem wsrod rodziny taki wydruk i mi nie wierzyli ze to nie jest z labu.
    Obecnie jade na zamiennikach i jest ok. Czarny ok. 8 zl. kolor ok 10.
    Oryginaly sa bardziej zywe. A czarny jest bardziej "czarny".
    Zdjec b/w nie drukuje bo te wychodza tragicznie. Moze w topowym modelu tej serii jest lepiej? Tam sa przeciez oddzielne pojemniki na odcienie szarosci.
    Ogolnie jestem zadowolony. Co canon to canon
    Pozdro
    Canon Rulezzz

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Na termosublimacyjnej na pewno nie ma rastra (ziarna). A jak jest z odwzorowaniem szczegółów?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ramirez
    Na termosublimacyjnej na pewno nie ma rastra (ziarna). A jak jest z odwzorowaniem szczegółów?
    Miałem fotki testowe z labu fuji. Drukowałem na swojej i mam ostrzej.
    Na przykładowej fotce na talerzu leży sobie śruba mikrometryczna. Na zdjęciu z labu na rączce śruby widać fakturę (słabo) na moim wydruku jest o wiele lepiej. Na pierwszy rzut (szybki) fotki się nie różnią, dopiero bliższe przyjrzenie pozwala stwierdzić że są różnice w odwzorwaniu drobnych detali - ja mam lepiej :-).
    Przed kalibracją miałem trochę zwalone kolor - ewidentnie były zimniejsze - teraz są praktycznie takie same jak za labu.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja mam ip5000 i ogolnie jest niezla, ma tylko jedna wade, przejscia kolorow na rozmazanych czesciach zdjecia sa przez canona do doppracowania (skromnie mowiac) co do kosztow to uzywam teraz tuszow geha dostepnych w fotojokerze i koszt wydrukowania 1 zdjecia wynosi ok 35-40 groszy (15x21)
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srad
    co do kosztow to uzywam teraz tuszow geha dostepnych w fotojokerze i koszt wydrukowania 1 zdjecia wynosi ok 35-40 groszy (15x21)
    a na jakim papierze drukujesz? bo papier canona (a tylko na nim super - mi - wychodzą fotki) to minimum 1zł za 10x15, więc jak tu zejść do 35 gr za 15x21??
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    a na jakim papierze drukujesz? bo papier canona (a tylko na nim super - mi - wychodzą fotki) to minimum 1zł za 10x15, więc jak tu zejść do 35 gr za 15x21??
    emtec premium photo paper 264g/m2 w mediamarkt jest za 99 zł /50ark a4
    35gr to koszt samego druku na zamiennikach gehy do tego papier, czyli wychodzi ok 1,35-1,40 za 15x21
    Ostatnio edytowane przez srad ; 27-09-2005 o 10:12
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    to troche dziwne chyba drukowac nie umiesz , bo ja ostatnio zakupilem papier
    w Niemczech za ok 6E za 100sz 10x15cm 240g/m2 - jakas tam firma sobie
    i A4 15szt za 2E (promocja) 210g/m2 - ta sama firma i powiem szczeze
    to roznicymiedzy oryginalnym canona w zestawie z drukrka (pixma 3000) nie bylo
    bynajmniej nierozpoznawalna
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów