Ja wybrałem 50D, trafiła się okazja cenowa, 40D nie było w jakichś super atrakcyjnych cenach, a jednak wyświetlacz, microadjustment i gwarancja, robią swoje.
Aczkolwiek o 7D ciągle myślę, ale chyba jednak na razie nie :-)
Ja wybrałem 50D, trafiła się okazja cenowa, 40D nie było w jakichś super atrakcyjnych cenach, a jednak wyświetlacz, microadjustment i gwarancja, robią swoje.
Aczkolwiek o 7D ciągle myślę, ale chyba jednak na razie nie :-)
Z tymi mikroregulacjami to różnie bywa. Moja 50mm/1.4 wymaga zdecydowanie innego ustawienia w zależności od odległości ostrzenia. Z zoomami to dopiero musi być jazda. Więc nie ma co się nastawiać, że microadjustments eliminują wszystkie niedoskonałości AF, chociaż lepiej, że są niż gdyby miałoby ich nie być![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
jak cos mam piekną 40d. Sprzedaje tylko dla tego że wpadła mi druga piątka..
Miałem nikona, ogromny system 4 body i 10 obiektywów w jednym czasie.. d90 robi robote i ten aparat nie ma obecnie konkurencji.. Co innego stajnia canona jest dużo bardziej przyszłościowa i na chwile obecna dużo bardziej rozbudowana, i zdecydowanie tańsza. Niestety w canonie 40d to max na dx przy zapewne tanich obiektywach..
d90 robi robote i ten aparat nie ma obecnie konkurencji.. - bardzo ciekawe.
a czy można się jeszcze dowiedzieć za ile kupiłeś i gdzie tą 50d??
;pp
Witam,
Dwa dni przekopuję się przez forum i nie znalazłem wskazówek, które pomogłyby w wyborze pomiędzy 50D a 7D (60D nie biorę pod uwagę). Mianowicie, posiadam w chwili obecnej C400D i do tego C17-55 2.8 IS oraz C70-200 2.8 IS. Głównie focę zawody pływackie wystawy psów oraz wiadomo weekendowe czy inne wyjazdy z rodzinką. Priorytetem jest oczywiście jakość obrazka i AF, o którym w większości niepochlebnie wypowiadano się na forum.
Doradźcie!
Trudno jest doradzać w ten sposób, bo różnica cenowa między tymi modelami to ok 2000zł czyli dość dużo. Ja wybrałem 50D a za zaoszczędzoną kasę kupiłem dwie stałki i jestem zadowolony z wyboru![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII