Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: 50D czy 7D czy coś innego

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie 50D czy 7D czy coś innego

No dobra chłopaki, a dla kogoś kto wchodzi w system co polecilibyście : brać 50-tkę czy 7D? Czy warto dawać więcej kasy?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    No dobra chłopaki, a dla kogoś kto wchodzi w system co polecilibyście : brać 50-tkę czy 7D? Czy warto dawać więcej kasy?
    Dziś zaczynając od zera to ja bym się zdecydował na Nikona D700.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał Awatar darekmil73
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie warto. Zastanów się jeszcze nad 40D, o ile nie razi Cię gorszy (mało ważny) wyświetlacz.
    Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie ale to nie dział co wybrać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja bym poszukał 40D w idealnym stanie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Dziś zaczynając od zera to ja bym się zdecydował na Nikona D700.
    Słusznie prawisz. Ja dodam że w wersji ekonomicznej D90, a w wersji rozpasanej - wiadomo co

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Zależy co chcesz focić i jaki masz budżet. Do długich tele, przy skromnym budżecie lepszy Canon, przy grubym portfelu lepszy Nikon. Do innych zastosowań moim zdaniem, raczej remis. Tym nie mniej z podanej przez Ciebie pary lepiej wybrać 50D na poczatek, lub lepiej (jak radzą koledzy) 40D plus dodatkowe/lepsze szkielko.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Nikon będzie lepszy w zasadzie we wszystkim prócz 17/24/35/85L. A i te z czasem się pojawią, są też ciacha na osłodę(14-24, 24-70, 70-200) wiec olej wstrętnego canona, niech mu sprzedaż spadnie!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Nikon będzie lepszy w zasadzie we wszystkim prócz 17/24/35/85L.
    ale mowimo o kotlecie, czy bardziej ogolnie?

bo jak dla mnie, to chocby bog wie ile klatek przy jakim pierdylionie ISO te Nikony nie robily, budzetowym FF to one nie sa. i konkurencji do zestawu 5D mkI + 17-40 + 24-105 + 70-200 w Nikonie nie ma zadnej. tzn. jest, tylko po co placic za napis Nikon, jak mozna wydac na dziwki, wode i samochody, a jak zostanie to reszte roztrwonic
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale mowimo o kotlecie, czy bardziej ogolnie?

bo jak dla mnie, to chocby bog wie ile klatek przy jakim pierdylionie ISO te Nikony nie robily, budzetowym FF to one nie sa. i konkurencji do zestawu 5D mkI + 17-40 + 24-105 + 70-200 w Nikonie nie ma zadnej. tzn. jest, tylko po co placic za napis Nikon, jak mozna wydac na dziwki, wode i samochody, a jak zostanie to reszte roztrwonic
    jezeli juz komus zalezy na jakosci obiektywow i pelnej klatce w przystepnej cenie to jest przeciez Sony,

16-35, 24-70 i 70-200 ma najlepsze na rynku
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów