Jakiego uzywacie? O ile uzywaciePytam bo szczerze nie wiem a chcialbym sobie ulatwic zycie a nie w PS robic ciagle.
Jakiego uzywacie? O ile uzywaciePytam bo szczerze nie wiem a chcialbym sobie ulatwic zycie a nie w PS robic ciagle.
dSLR + coś tam...
PS utrudnia ci zycie - to stworz sobie do tego odpowiednie zadanie, znacznie szybciej to wykonasz!
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Podaj adres to ci wyślę, nie pamiętam jak się nazywa ten program ale służy do numerowania zdjęć w całym folderze. Jest bardzo prosty.
santiblue,to o co ci dokladnie chodzi o nazywanie plikow czy o podpis zdjec - bo przez podpis zdjecia rozumiem umieszczenie na nim znaku wodnego uwierzytelnajacego jego wuykonanie przez dana osobe, a jesli chodzi o nazywanie plokow to nie sodze ze potrzebujesz jakichkolwiek programow!Jakiego uzywacie? O ile uzywacie Pytam bo szczerze nie wiem a chcialbym sobie ulatwic zycie a nie w PS robic ciagle.
w PS robisz nastepujaco.
1 otwierasz file browser
2 zaznaczasz zdjecia do zmiany nazwy
3 prawy przycisk i Batch Rename - mozesz zmienic nazwe z jednoczsnym przeniesieniem do innego folderu!!!!!!
to jest chyba najprostsze....
Przemek chodzilo mi o umieszczanie watermarka na zdjeciach swoich.
A co do zmian nazwy uzywam acdsee, szybko i elegancko.
dSLR + coś tam...
dlatego najprostszym rozwiazaniem bedzie zamiast szukac jakichkolwiek innych programow stworzenie sobie zadania (action ) w PS i odpalajac bedzie wykonywal za ciebie cala robote!
No i sobie stworzylem... Hm tylko jak zrobic zeby wszystkie poopisywal? Otworzyc te co chce i uruchomic zadanie? czy jakis inny sposob?
dSLR + coś tam...
polecam http://www.irfanview.com/, przegladarka, batch konwersje, w tym napisy. również rename.
No i sobie stworzylem... Hm tylko jak zrobic zeby wszystkie poopisywal? Otworzyc te co chce i uruchomic zadanie? czy jakis inny sposob?
A do tego to sluzy polecenie Bath. Plik>Autimate> Bath
Odpalisz, przeczytasz, zrozumiesz![]()
Nie przepadam za PS. Nie chce mi sie nim bawic. Dzieki All za porady.
dSLR + coś tam...