Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Jakie akcesorium foto na prezent ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jakie akcesorium foto na prezent ?

Cześć,

Rodzice kolegi chcą kupić mu na prezent jakieś akcesorium do aparatu (1000D), i nie mają za bardzo pojęcia co... syn ma już 50/1.8, które byłoby najprostszym wyjściem (do tego ma też jakąś spacerówkę). Zatem: co innego zaproponowalibyście, tak do 500 zł ? Statyw ? Filtr polaryzacyjny (w zimie chyba średnio się przyda ?) Jakąś książkę o fotografii (jaką ?)

Dzięki !

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pachura Zobacz posta
    Zatem: co innego zaproponowalibyście, tak do 500 zł ?
    500zł w kopercie i niech zbiera na porządne szkło/lampę czy co mu tam potrzebne...

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    500zł w kopercie i niech zbiera na porządne szkło/lampę czy co mu tam potrzebne...
    Kasa, czyli na maxa po najmniejszej linii oporu....Można i tak. Ja z kolei w tej kwocie bym widzial adapter m42 + jakies ciekawe szkło m42 - no ale tu już trzeba wiedziec co z czym sie "je".

Domyślnie

Tak jak mówi kolega, to będzie najlepsze wyjście. Nie dostanie czegoś, czego nie chce. Mając pieniądze sam zadecyduje co mu jest potrzebna. Albo kupi coś za tą kwotę, albo dozbiera no coś innego.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moje propozycje, do wyboru:
    - kartę pamięci;
    - dodatkowy akumulator;
    - statyw;
    - torbę fotograficzną;
    - plecak fotograficzny;
    - itd.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

- Wężyk spustowy
    - Grip
    - Zamiast m42 może jakiś fajny obiektyw, np. Cosina/Soligor 100/3.5

Ale koperta by była faktycznie najlepsza...

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Tak jak pisał wyżej kolega. Jeżeli nie wie się co kupić to najlepiej dać kasę z dopiskiem na sprzęt fotograficzny. Torby, statywy itp, w tej chwili są najmniej ważne. Najpierw sprzęt który pozwoli zrobić dobre zdjęcie, potem dopiero ww dodatki. Jak koniecznie prezent, to np dobrą kartę i to co zostanie do koperty. Filtr jest niewskazany, ponieważ zakup lepszego obiektywu spowoduje potrzebę zakupienia nowego. Sprzęt M42 to jeszcze za wcześnie.

Ja dogadałbym się z rodzicami i znajomymi, zebrał całą kasę i zakupił w imieniu wszystkich obiektyw który spełni oczekiwania solenizanta. Prezent zostałby wręczony przy wszystkich zainteresowanych i w ich imieniu przez wybraną osobę.

Domyślnie

Jak najbardziej koperta, nie będzie musiał sprzedawać tego, co dostanie, a kupi sobie to, co będzie chciał. Najprościej, ale i najlepiej.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Ja dogadałbym się z rodzicami i znajomymi, zebrał całą kasę i zakupił w imieniu wszystkich obiektyw który spełni oczekiwania solenizanta. Prezent zostałby wręczony przy wszystkich zainteresowanych i w ich imieniu przez wybraną osobę.
    To by było najlepsze rozwiązanie. Tylko trzeba pamiętać o bardzo dokładnym zbadaniu oczekiwań solenizanta...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Kasa, czyli na maxa po najmniejszej linii oporu....Można i tak.
    I to jest najlepsze możliwe wyjście. Sam bym nie chciał aby ktoś mi próbował mi kupować coś fotograficznego na siłę w kwocie do 500zł ...skoro nie wiedzą co kupić, niech nie kupują...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów