A ja polecam zainwestowanie w zwykłą blendę.
Jest mała (można złożyć łatwo, dwustronna, wyginająca się.
Dużo poręczniejsza, niż koce NRC na płytach pilśniowych (i nie szeleści jak cholerstwo)
Tylko są lekko droższe.
Zdjec niestety nie moge pokazac... moze za jakis czas. Ale postaram sie dziewczynie pare fotek zrobic. A fotki blendy pokaze jutroW 10minut ja zrobilem...
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
Ceny apteczne ok, tylko za plecak przeplacisz jak bedziesz chcial np blende kołową o srednicy przynajmniej 1 m sobie zrobic i nosic to z soba. ;-)Zamieszczone przez Błajo
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Pszczola a to mozna kupic za okolo 7 pln taka "zaluzje" na tylna szybe do auta.... ona sie tak zwija i obkleic ja kocem termicznym![]()
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
Mozna, tylko jak to potem utrzymac? Blendy 'gotowe' czesto zaopatrzone sa w zaszyty w obwodzie blendy elastyczny 'drucik', ktory wygina sie ladnie w czasie skladania i blende mozna upchnac prawie wszedzie, a w czasie rozkladania dziala jak autownat samorkladalny. Zapewne mozna cosik takiego zastosowac do samorobki. Sam widzialem za kilka zlotych jakies badziewne latawce zaopatrzone w takie ustrojstwo. Pewnie daloby sie to wykorzystac.Zamieszczone przez Błajo
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Hej,
Folia termiczna z aptekima plusy..może być srebrna a z drugiej strony złota, dwa róźne oświetlenia..myślę że warto ją porząrządnie pognieść i rozprostaować...bez tego za ostre daje odbicia.