Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Sigma 24mm f1,8 Opinie?

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Oglądałem sample z tej sigmy i przyznam, że na pełnej klatce daje niezły bokeh. Nie miałem jej w rękach więc nie wziąłbym jej dla samego bokehu - szybkość af, budowa optyczna to sprawy b. ważne a nie każda sigma, nawet klasy EX pod tym względem sie wykazuje...
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

boze drogi, jak ktos czasami cos napisze to normalnie szczeka opada.

egzemplarz od f 4.0 zyleta!!!. Albo ktos nie ma pojecia o ostrosci albo szuka ostrosc w calym kadrze do moze i nawet f 5,6 bedzie za malo, bo przy f 4 z odelglosci 1 m to ma sie bokeh jak w kompakcie

ja mam 20 1,8 i dlatego mnie zadowala ze jest ostra od 1,8 w koncu jesli szklo ma taka jasnosc to poto zeby jej uzywac co nie?)
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    ja mam 20 1,8 i dlatego mnie zadowala ze jest ostra od 1,8 w koncu jesli szklo ma taka jasnosc to poto zeby jej uzywac co nie?)
    Dokładnie Mi nie zależy, żeby koledzy kupowali to szkło.
    Używam jej w 90% na 1.8 (dlatego ją kupiłem) i jestem zadowolony. Wyższych przysłon używam tylko przy landszaftach, wszystkie zdjęcia z bliska robię na 1.8. I nie robię zdjęć tablic testowych Poza tym od 2.8 mam 17-55, do którego trudno się przyczepić.

Przy okazji, jak sprawuje Ci się 20? Szczerze mówiąc polowałem na 20mm ale gdy chciałem kupić nie było praktycznie nigdzie do wzięcia i okazyjnie wziąłem 24mm. Na cropie bardziej pasowałoby mi 20mm, ale po pół roku używania się przyzwyczaiłem.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów