Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

proponuje odlozyc pieniadze na jakas polroczna lokate (zeby nie kusily). w miedzyczasie sie wyklaruje co jest naprawde potrzebne. a zakupy wedlug realnych potrzeb sa lepsze niz w przypadku potrzeb wydajnych ("wydaje mi sie")
Byłoby to najlepsze rozwiązanie, ale tak jak napisałam wyżej - nie mogę Pieniądze nie są moje, pochodzą z dofinasowania i muszę je wydać od razu jak najlepiej, bo jak teraz nie kupię obiektywów, to ich wogóle nie będę mogła kupić

Faktycznie nie mam sprecyzowanego jednego tematu fotografowania bo...fotografuję wszystko i nie chcę się ograniczać Ale starałam się dopasować obiektywy do moich potrzeb. Mój temat ogólny to podróże, ale w tym się mieszczą zarówno krajobrazy, jak i portrety ludzi, jak i lokalne imprezy, więc nie da się tu sprecyzować tematu jednoznacznie.

Może inaczej sformułuję pytanie.

Czy obiektywy, które podałam są ok do poszczególnych podanych przeze mnie rzeczy, czy są lepsze rozwiązania w zbliżonej cenie (pomijając już fakt, czy będzie to 450D czy 50D, bo na 5D mnie nie stać, ale może kiedyś będzie, a obiektywy zostaną)?

- C 24-105 f/4 do zdjęć stockowych i reportażowych
- C 85 f/1,8 do portretów
- S 10-20 f/3,5 do krajobrazów

Pozdrawiam wszytskich i dziękuję za dotychczasowe rady