Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
mowiac szczerze, to nie rozumiem na co (czy raczej dlaczego) jest dofinansowanie na sprzet fotograficzny w tej sytuacji. zawsze mi sie wydawalo, ze kase sie dostaje na wsparcie dzialalnosci, kiedy jest jakos sprecyzowana wizja tej wlasnie dzialalnosci. a tu odnosze wrazenie, ze moje podatki nie sa wlasciwie wykorzystywane
Akustyk, jeśli znasz osoby, które od razu po rozpoczęciu działalności mają konkretne zlecenia na rok do przodu, to tylko pogratulować takim osobom

Ja niestety nie jestem w tej komfortowej sytuacji. Dajmy na to, kupię tylko jeden obiektyw, a dostanę zlecenie takie, przy którym praca z nim może być utrudniona.

Fotografia jest częścią zakładanej przeze mnie działalności, może nie najważniejszą, ale dość ważną. W szczegóły nie będę się wdawać, ale zapewniam Cię, że nie kupuję sprzętu tylko dla własnego hobby i przyjemności.

A z drugiej strony, to czy fotograf musi być wyspecjalizowany w jednym konkretnym temacie? Bo moim zdaniem to im więcej potrafi i im lepszy ma sprzęt, tym chyba lepiej?

p.s. możesz spać spokojnie, bo na pewno nie są to środki z Twoich podatków.

Pozdrawiam