KRONUS aha dzięki za podpowiedź to pomacam sobie w sklepie... dostałam propozycję 20D za 1200zł ... czy on prócz wyświetlacza faktycznie niczym się od 30D nie różni czy głupka ze mnie chce koleś zrobić :P ?
KRONUS aha dzięki za podpowiedź to pomacam sobie w sklepie... dostałam propozycję 20D za 1200zł ... czy on prócz wyświetlacza faktycznie niczym się od 30D nie różni czy głupka ze mnie chce koleś zrobić :P ?
Ja bym się nie zastanawiał... no i się nie zastanawiałemKupiłem 30D.
Ale jeżeli boisz się że coś się może stać z używką... to może lepiej kup tańszy nowy. Będziesz spokojniejsza o zabawkę.
W obrazku nie zauważysz różnicy, szczególnie robiąc zdjęcia w raw.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Na migawkę w 30D Canon daje gwarancję na 100tyś klapnięć. W 20d z tego co wiem nie.
20D są starsze. Ale jak trafisz zadbaną sztukę to jak najbardziej można brać![]()
Ostatnio edytowane przez fotomih ; 24-11-2009 o 21:23 Powód: Automerged Doublepost
przeczytaj sobie: http://canon-board.info/showthread.php?t=53294
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
im więcej czytam tym głupsza jestem ...
A co z tą migawką tak się patrzy ile kliknięć itp itd a jak jest dużo to co psuje się ta migawka tak? i co wtedy ? można ją wymienić i dalej jak nówka od nowa 100 000 można klikać ?
I jeszcze pytanko czy obojętnie jaki kupię to jak będę kupowała do niego obiektywy i inne pierdołki to później będą one pasowały do lepszego np tego 50D ? czy jak to jest ?
Bierzesz 400D poprawiasz w nim (podobno) trochę matrycę, dokładasz szybszy procesor, lepsze serie zdjęć, trochę lepszy wizjer z większą ilością informacji, imo poprawione rozmieszczenie przycisków, LV i masz z grubsza 1000D. A ogólnie to teraz to wszystko tak pędzi że to co parę lat temu było profi teraz nawet dla amatora jest zbyt słabe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Poza jakimiś bardzo specyficznymi elementami zrobionymi czysto pod 30D wszystko będzie pasować - obiektywy na pewno.
Ostatnio edytowane przez ds74 ; 24-11-2009 o 22:02 Powód: Automerged Doublepost
Ja nie wiem... Kurczę, ludzie, ja wiem, że dwucyfrowe puszki dużo staniały w porównaniu z sytuacją sprzed paru lat... No ale ja używam swojej 350-ki, która rozmiarowo wygląda podobnie do 1000D, i nie powiem bym cierpiał nie wiem jak mocno nie mając puszki dwucyfrowej. Robię foty, nie przejmuję się, nauczyłem się też dużo a mogłem jeszcze więcej.
Brak spota, af z 350D, mala obudowa - zgoda. No ale nie przesadzajmy, to też jest aparat fotograficzny.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
1000d wogole bym nie kupowal; najlepiej 450d lub 20/30d; a tak wogole nim sie kupi lustrzanke to trzebaby przerobic jakas ksiazke o foto; albo dwie; doglebnie
no i dziewczyna ma teraz metlik totalny :P
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
a ile kosztuje wymiana takiej migawki ?
PATRICKO - ja muszę sprawdzić w praktyce a nie czytać bez sensu książki z których nic nie zapamiętam jak od razu nie przetestuje w praktyce
KRONOS - powinno ... ale jak ja myślę nad 2 aparatami a dorzucają mi do tego jeszcze dwa to wariuje tym bardziej że nie wiem co to są te wszystkie elementy o których piszecie i do czego one się przydają jeden pisze że ważne drugi że nie i głupieje