Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
Drugi aspetk to pozniejsza obrobka. Tutaj rodzi sie kilka pytan.
Po pierwsze to jakie sa roznice pomiedzy wersja elements, a premiere elements oraz jakie sa roznice pomiedzy tymi wersjami, a pelnym CS4.
Premiere to soft od obróki filmów - niepotrzebnie chyba sobie zawracasz nim głowę...
No i co do ACR w PSE - większości zakładek ACR dostępnych które są dostępne w PS, w Elementsach nie ma.

Po drugie to czy bede w stanie wykorzystac w Elementsie wskazowki stosowane w literaturze fotograficznej, a odnoszace sie do pelnych wersji photoshopow. To samo sie tyczy licznych turtoriali tekstowo/filmowych, ktorych w necie multum.
Częściowo tak, częściowo nie (IMHO) - raz że PSE niektórych rzeczy nie ma, dwa że są inaczej ponazywane i w innych zupełnie menu.

Podkreslam, ze wybor wersji Elements to kwestia typowo finansowa, nie mam najmniejszego zamiaru kupwac CSow, nie ten pulap cenowy. Ja na tym nie zarabiam.
Też się długo łamałem, w końcu przywiozłem CS4 z US (wyniósł mnie 1.7 kpln) - mimo że nie zarabiam i znacznej większości możliwości nie potrafię póki co wykorzystać.