W ogóle nie ma sensu pytanie - 33.
![]()
Nie sluchaj przedmowcow nie wiedza co mowia bierz 650tke i nie przeplacaj ... a kumpel niech mailuje do mnie juz ja sie ta 33 zajme![]()
hyh, za 500 zl to nie ma gadania. brac 33. A 650, za 200zl ? drogo strasznie, drogo...
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
a jakie szkiełko do tego ? w grę wchodzi zestaw stałek 24 lub 28 lub 35 lub sigma 20 1.8 + 50 f 1.8 od biedy zastanawiam się na Tamronem 28-75, ale od biedy..., ew. canon 24-85 usm, tak, żeby mi ten zestaw został do cyfry jakby mnie naszło na wiosnę kupić. powyżej 70 m mam 2 industary - 135 mm i 200 mm (niezła kobyła)
Ostatnio edytowane przez lucien ; 23-09-2005 o 02:00
Eos 33, M42: 58, 135, 200
hymmm, kto pisal ze 33 sie nie nadaje do m42 ?![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Niktore wczesne wersje 30/33 nie nadawaly sie do M42 bo siadal pomiar swiatla, trzeba bylo udac sie do serwisu po zmiane softu.
Swoja droga, to czytalem tez ze EOS 3 nie lubi sie z M42, ale zaszczytu pykania 3-ka jeszcze nie dostepilem.
20-30 filmow? Ta 33, to nowka sztuka praktycznie. Za ta cene to dwie lykam![]()
Nie siadał, tylko kiedyś wszystkie 30/33 miały celowo zepsuty pomiar z M42. Parę lot temu wyszedł update softu i od tego czasu było już OK....Zamieszczone przez Fotos
Ja bym brał 33. Nowszy sprzęt, mniej zjechany. Co do problemów z pomiarem światła na podpiętych obiektywach przez przejściówkę, to rzeczywiście jest problem. U mnie aparat (EOS 30) niedoświetla zdjęć. Dzwoniłem na Żytnią i potwierdzili, że to problem starszego softu. Wgranie nowego softu za 80 zł brutto.
Kurcze, inni to maja szczescie... Mnie sie jeszcze taka okazja nie przytrafila, zeby z pewnego zrodla kupic prawie nowy sprzet za taka cene![]()
Canon Rulezzz