Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: Eos 33 vs. Eos 650

Domyślnie

A temat z EOSem został rozpoczęty ponad rok temu. Myślę że zainteresowany już dawno kupił co miał kupić i pewnie był to EOS 33.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja mam do dzisiaj 650-tkę w stanie idealnym . Wyjątkowo solidny sprzęt. To jeszcze czasy kiedy aparaty robili głównie z metalu. Choć ostatnio to na ogół w szafie leży ??:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Damo
    Guest

Domyślnie

33 nic innego.

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Oczywiście, że 33. EOS 650 to aparat z innej epoki.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Oczywiście, że 33. EOS 650 to aparat z innej epoki.
    z innej epoki to raz, ale dwa ze z innej polki. Z 33 moznaby porownac 600tke i wcale tak latwe by nie bylo wskazanie ktory lepszy nie zaczynam flejma, ale tylko napomkne ze dla niektorych metalowa obudowa to duzy atut
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Thorin, co do półek to masz rację. Metalowy korpus tez ma znaczenie (sam mam fioła na punkcie aparacików typu nikoś F3, czy canon F-1). Tutaj trzeba jeszcze spojrzeć na sprawę z innej strony. Jeśli EOS 650 jest z wyższej półki (a jest bez wątpienia) to istnieje duże ryzyko, że był intensywnie użytkowany przez profi (choć znam pewnego niedzielnego pstrykacza, który foci F5)
    Sorki, że wspomniałem ciut o nikonach .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    z innej epoki to raz, ale dwa ze z innej polki. Z 33 moznaby porownac 600tke i wcale tak latwe by nie bylo wskazanie ktory lepszy nie zaczynam flejma, ale tylko napomkne ze dla niektorych metalowa obudowa to duzy atut
    650-tka to też kawał solidnej roboty. Dla mnie to 33 raczej amatorsko wygląda przy 650-tce. Jedyne co by mnie przekonywało do 30-tki ale 30V to ETTLII to rzeczywiście jest argument na "+" no i jeszcze usprawniony AF. Także jeśli już brać to 30V.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Mam 600 i 30V zaden z nich nie wyglada bardziej lub mniej profi. 600 jest solidna, a 30 tez wiele nie brakuje. Oba aparaty (jak rowniez inne 6xx i 33) sa godne polecenia.

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

polecam 33 lepiej lezy w dłoni ale bardziej tradycjonalistyczni canoniarze moga sie niezgodzic

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    polecam 33 lepiej lezy w dłoni ale bardziej tradycjonalistyczni canoniarze moga sie niezgodzic
    Ktoś napisał na forum jakiś czas temu że 30/33 są stworzone do pracy z gripem, teraz i ja to potwierdzam, po kilku miesiącach użytkowania zaczyna mi czegoś na dole brakować.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów