Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 176

Wątek: #68 - Wołanie RAWów - podstawy czyli szkółka

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Januszu, jesteś doprawdy WIELKI. Bardzo Ci dizękuję za te lekcje, jak i Mellanowi za pomoc techniczną.
    Obaj jesteście WIELCY !
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 06-12-2009 o 11:17
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Obejrzałem wszystkie.
    Od technicznej strony świetnie- szybki hosting, dobrze przygotowane (lekkie ale z jakością) pliki. Bardzo ciekawe lekcje.
    Dziękuję za nie wszystkim zaangażowanym i oczywiście Januszowi
    Kawał świetnej roboty.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kolejna lekcja - link jak zwykle w pierwszym poście.

Dodałem kolejną (chyba ostatnią o ACR) - #9.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 06-12-2009 o 12:02

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nawiązując do czwartej lekcji doszedłem do jednej bardzo ciekawej rzeczy, o której Pan nie wspomniał (a może wszyscy to wiedzą, ja nie wiedziałem ), mianowicie klawisz ALT działa tylko wtedy, jeśli zdjęcie powiększone jest do 100%.
    A tak w ogóle to świetna robota, nagrać na płytę i na półeczkę, dla dzieci w przyszłości
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 06-12-2009 o 14:34

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Podpinam się o zapytanie odnośnie głośności. Przy tej wersji którą wrzuca obecnie Janusz trzeba głośność dać na maxa, żeby było ok. Pierwsze wersje w .flv były głośne i nie było z tym problemów.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enkoder Zobacz posta
    Nawiązując do czwartej lekcji doszedłem do jednej bardzo ciekawej rzeczy, o której Pan nie wspomniał (a może wszyscy to wiedzą, ja nie wiedziałem ), mianowicie klawisz ALT działa tylko wtedy, jeśli zdjęcie powiększone jest do 100%.
    A tak w ogóle to świetna robota, nagrać na płytę i na półeczkę, dla dzieci w przyszłości

Tak jest tylko w przypadku ostrzenia/odszumiana co jest dość oczywiste - wymusza oglądanie zdjęcia w 100% :-) Ale faktycznie powinienem o tym powiedzieć :-)

EDIT: Z głośnością to... u mnie jest OK na zewnętrznych głośnikach. Sa ustawione tak na 50%.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

u mnie glosniki maja skale od 0-50 zazwyczaj jak glosno slucham muzyki to daje na 20 a tu na lekcjach musze miec conajmniej 25 zeby slyszec wiec chyba nagrania sa troche ciche

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Rzeczywiście głos w plikach wmv jest znacznie ciższy i muszę podgłaszać sygnał. Natomiast jakość obrazu jest super, pierwsze lekcje są przeskalowane i napisy w PSie są nieczytelne i pixelizują. Może Mellan mógłby pierwsze lekcje przekonwertować do wmv jeżeli w tym twki problem?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dobra panie Janusz Body ;-) To skoro już jesteśmy po całym kursie to ja napiszę co myślę.

A myślę, że zrobiło mi się jakoś źle. Niby święty mikołaj dzisiaj i dostaliśmy, aż 3 lekcje. Niby już wszystko, ale jakaś pustka tutaj będzie! Od pierwszej lekcji codziennie najciekawszą rzeczą na tym forum było sprawdzanie czy już jest nowa lekcja. Oglądanie 10 minutówki było świetne, i tak fascynujące że nie mogłem nigdy połowy popcornu zjeść, a coli dopić.

I co teraz? Mamy wrócić do naszego szarego życia?
    Fajnieby było nie...

Masz ogromną wiedze merytoryczną, masz świetną barwe głosu, a lekcje prowadzone są z taką lekkością, że zastanawiam się czy nie byłeś/jesteś prezenterem telewizyjnym. Szkoda wstrzymywać ten potencjał. Takie moje zdanie. Jeżeli masz 20 minut co pare dni, które chciałbyś oddać nam, to ja jestem za tym aby następny T&T #69 był zatytuowany "Wołanie RAWów - liceum czyli niedługo matura". Nie daj się prosić. Nie wypada

Jeszcze raz dzięki za świetny materiał!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Bardzo dobrze zrobiony tutorial. Świetna robota Janusz. Dzięki.

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów